Hirdetés

Tizenkét produkcióval – köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L’art pour l’art Társulat estjével – várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház.

Vidákovics Szláven, a Pécsi Horvát Színház igazgatója, a nyári játékok főszervezője az MTI érdeklődésére hétfőn elmondta: idén is mintegy tízezer nézőre számítanak a pécsi belvárosban található Káptalan utcai szabadtéri színpadon. Tavaly csaknem végig telt házas érdeklődés kísérte a darabokat – jegyezte meg.

Tájékoztatása szerint tartalmas kikapcsolódást fognak nyújtani ebben az évben is a közönségnek, hiszen tizennyolc estén át tucatnyi produkciót tűznek majd műsorra. A könnyedebb színművek mellett elgondolkodtató darabok is szerepelnek a programban – tette hozzá.

Egy csók és más semmi

Utóbbiak között említette John Osborne színművét, a Dühöngő ifjúságot, Jez Butterworth Mojo című gengszterkomédiáját, illetve a tavalyi Szegedi Szabadtéri Játékokon nagy sikerrel játszott, Hajnali részegség című szerelmes színművet.

Dühöngő ifjúság

Vidákovics Szláven kiemelte, hogy a meghívott előadások mellett idén is láthat pécsi bemutatót a közönség. A hagyománynak megfelelően a Pécsi Nemzeti Színházzal közösen viszik színre Francis Veber Balfácánt vacsorára című fergeteges vígjátékát Lipics Zsolt és Józsa Richárd főszereplésével, Nagy Viktor rendezésében.

Balfácánt vacsorára

A Pesti Művész Színház előadásában Halász Imre, Eisemann Mihály és Békeffi István Egy csók és más semmi című operettjét, a Veres 1 Színház produkciójaként pedig Ken Ludwig Hajszál híján Hollywood című komédiáját is láthatja a pécsi közönség.

A miniszter félrelép

A Gergely Theáter idén Stéphane Laporte és Patrick Laviosa musicalkomédiáját, a Pánik a fedélzetent, valamint Szántó Armand, Szécsén Mihály és Fényes Szabolcs Paprikáscsirke, avagy Stex és New York című zenés vígjátékát hozza Pécsre.

Ki fut a nő után, avagy ki után fut a nő?

Ivancsics Ilona és Színtársai Peter Shaffer Ki fut a nő után, avagy ki után fut a nő? című „édes hármas-páros játékával”, a Pódium Színház Harsányi Gábor Bazi nagy magyar lagzi címet viselő vígdrámájával, a Bánfalvy Stúdió pedig Ray Cooney A miniszter félrelép című bohózatával vendégszerepel a baranyai megyeszékhelyen.

Hajnali részegség

L’art pour nyár című esten pedig a L’art pour l’art Társulat „hangsúlyozottan nem karácsonyi műsorát” láthatja majd a közönség.

Kiemelt képünkön a Bazi nagy magyar lagzi.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét