8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapKultZónaTöbb ezren jöttek el a dísznövényvásárra

Több ezren jöttek el a dísznövényvásárra

Az elmúlt hétvégén több mint háromezren voltak kíváncsiak a megújult PTE Botanikus kert-ben tartott Dísznövény-kiállításra és vásárra.

A rekkenő hőség ellenére igen népszerű volt az 1200-féle pozsgás és kaktusznövényt bemu-tató kaktuszház, melyben a nyár folyamán hatalmasra nőttek a növények. Az érdeklődők új, akadálymentes, minden szempontból látogatóbarát házban tekinthették meg a 4 méteres eukaliptuszfákat, a termő narancsfát, valamint az „esőerdő” különlegességeit: broméliákat, orchideákat és további, a párára és hőmérsékletre érzékeny növényeket.

Az üvegházakban és a pálmaházban, valamint az előtte lévő szabadtéren több mint három-ezer féle növényt tekinthettek meg a látogatók. Aki még bírta a meleget, a sziklakertben is sétálhatott, valamint a park különböző sétányain bóklászva szintén több ezer évelőt, cserjét és fát szemlélhetett meg nyárutói színeiben.

A kiállítók és az árusok az ország minden részéből érkeztek – kaktuszgyűjtők, orchidea-termesztők, és számtalan faiskola egyaránt kínálta portékáit. Aki most nem tudott elmenni, az sem késett le mindenről, hiszen hétköznapokon hétfőtől péntekig 7-15 óráig, pénteken 7-13 óráig látogatható a botanikus kert. Sőt, szeptember 23-án, pénteken a Kutatók Éjszakája keretében 17-22 óráig a kivilágított üvegházakat is megszemlélhetik az érdeklődők.

Forrás: PTE

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő