10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapKultZónaToccata és harmonika

Toccata és harmonika

Az OrgonaPont nyáresti koncertsorozat augusztus 19-én is várja az igényes zenét, izgalmas hangszerpárosításokat, virtuóz darabokat kedvelő közönséget a pécsi Székesegyházban.

Aligha lehetne megfelelőbb zenei műfajt találni, mint a toccata, hogy tehetséges művészek megmutathassák virtuozitásukat a közönségnek. A hallgatóság most ennek lehet tanúja: 2016.08.19-én 20.30 órai kezdettel élőben hallhatják Balatoni Sándor Junior Prima-díjas orgonaművészt és Demeniv Mihályt, Magyarország első televíziós komolyzenei tehetségkutatójának, a Virtuózok című műsornak döntős versenyzőjét és különdíjasát, aki harmonikajátékával nyűgözte le a zsűrit, illetve a pécsi közönséget is sokszor kápráztatta már el, például a tavalyi Zeneszüret Fesztiválon.

[su_slider source=”media: 338588,338589″ limit=”40″ width=”720″ height=”460″][su_pullquote align=”right”]OrgonaPont – Toccata és harmonika, Székesegyház, 2016. augusztus 19. 20.30

Jegyek kaphatók a Filharmónia Jegyirodában (Kodály Központ, nyitvatartás hétfőtől–szombatig 10.00–18.00 óráig), a www.jegymester.hu oldalon és a koncert előtt a helyszínen.[/su_pullquote]A pécsi kötődésű Balatoni Sándor a Liszt Ferenc Zeneiskolában, Megyimórecz Ildikónál kezdte zongoratanulmányait, majd Szamosi Szabolcsnál orgonálni tanult, 2011-ben pedig köztársasági ösztöndíjasként orgonaművész diplomát szerzett. A zenész számos díjat tudhat magáénak, köztük a Junior Prima-díjat. A monumentális, hangszínek sokaságát felvonultató orgona mellett annak „kistestvérét”, a harmonikát, az ukrajnai származású Demeniv Mihály szólaltatja meg, aki a Virtuózokban nyújtott bámulatos teljesítménye után vált ismertté országunkban, s azóta is rengeteg nemzetközi versenyen szerepelt szép sikerrel.

A páros a technikai bravúrokat igénylő toccata műfaján keresztül mutatja meg a közönségnek virtuozitását, így ígérve feledhetetlen kikapcsolódást. Részletek: www.filharmonia.hu, www.orgonapont.hu

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő