Magyarországi előadáskörútja során Pécsre is ellátogat a torinói lepel kutatója. Szeptember 26-án 18 órától tart előadást a Pécsi Székesegyházban dr. John P. Jackson fizikus, az 1978-ban vezetett Torinói Lepel Kutatóprogram vezetője.

A kutatás a torinói székesegyházban őrzött híres kegytárgyat először vette górcső alá a kor legmodernebb vizsgálati eszközeivel. A leplet átfogó, alapos és korszerű módszertani megközelítéssel vizsgálták 5 napon át.

A torinói lepel a feltételezések szerint az ókori Palesztinában használatos szövőszéken készült lenvászon darab, amin szabad szemmel is kivehető egy megkínzott férfi képmása, valamint vérfoltok, égésnyomok és szennyeződések.

De, hogy mégis micsoda a vizsgált szövet, az szinte hitviták tárgya. Van, aki katolikus ereklyének tartja, van, aki hamisítványnak vagy vallásos emberábrázolásnak. Keletkezésének megfejtési kísérleteibe a legkorszerűbb természettudomány és kriminalisztika bicskája is rendre beletörik.

Dr. Jackson töretlenül kutat, publikál és előadásokat tart. Az évtizedek során figyelmét a történelmi, kulturális, és liturgikus kérdések felé is fordítva. A kutató nem szeretné tudományos nézeteit ráerőltetni másokra, csupán a kutatás eredményeit, annak lehetséges okait tárja a közönség elé.

John Jackson angol nyelvű előadását követő tolmács fordítja magyarra. A program ingyenes de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni ezen a linken lehet.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés