5 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapAbszolút PécsTűz a mélyben és bennünk

Tűz a mélyben és bennünk

Pénteken egyedülálló kiállítás nyílik, mely a rögtönzésekből adódóan az „egyszeri alkalom” ígéretével vár minden érdeklődőt.

Este hétkor megnyitja kapuit a „Sejt-e-tések” című, rendhagyó kiállítás a Tettye Mésztufa Barlangban. A szervezők szerint maradandó élményben lesz része mindazoknak, akik a barlang mélyére tekintenek.

A „Sejt-e-tések” különleges, mert nem a bemutatók megszokott hangulatát ígéri: a közönség a tárlat szerves részévé válik. A főszereplő a „tűz”, a melegség – barlangban, emberben, kapcsolatokban egyaránt. A kiállítás a barlang egész területét magába foglaló sétára invitál.

A kiállítók különlegességgel készülnek a megnyitóra. A fent említett tüzet egy hatalmas rőzsehalom képezi majd – ám a lángokat és a melegség érzetét speciálisan, vizuális effektek sokaságával jelenítik meg.

A fényeffektek mellett hangszerek, tűzhöz köthető zajelemek is hallhatóak lesznek. A zenei aláfestésről a Martyn Ferenc Művészeti Szabadiskola három tanára, Bódics Diána, Márton Enikő, valamint Pásti Katalin gondoskodik majd.

A szervezőség azt szeretné, hogy a látogatók elgondolkodnának és véleményt formálnának az emberi kapcsolatokról, azok mélységéről vagy éppen sekélyességéről. Ennél fogva a kiállítók különböző állomásokon fogják bevonni a közönséget is, ezzel teremtve bensőséges hangulatot.

A tárlat részprogramjai egyelőre titkosak. Több állomáspont is tartogat meglepetést, ám a leírások alapján a séta egésze alkotja a kiállítás koncepcióját, így érdemes a barlang teljes területét bejárni. A szervezők szeretettel várnak mindenkit, aki fogékony a lélek témakörére. A rendezvény látogatása ingyenes, mindössze a barlangi belépő árát kell megtéríteni.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő