Hirdetés

Gyakran előfordul, hogy csak elsétálunk egy-egy jól ismert pécsi épület, hely mellett, és nem is gondolunk rá (vagy nem tudjuk), miről nevezetes. A Pécs TV műsora segítségével most többet megtudhatunk Pécs ikonikus helyeiről.

Pécs Lexikon néven fut a Pécs TV ismeretterjesztő műsora, amely a város közismert helyeit mutatja be olyan oldalról, ahogy még nem láttuk, olyan ismereteket, tényeket közzétéve, amelyek a pécsiek számára sem mindig ismertek.

A műsor időtartama 25-30 perc, ez alatt mindig egy-egy helyszínt járnak körbe, mutatnak be, tudtuk meg Sasvári Bernadett szerkesztőtől.

Az elmúlt időszakban a nézők már láthatták a Zsolnay-negyedet, a Pécsi Nemzeti Színházat, a pécsi köztemetőt, amikor pedig a Havihegy mandulafája az év fája lett, a környéket, azaz a Havihegyet mutatták be, természetesen nem elfelejtkezve Janus Pannoniusról és az ő mandulafájáról.

A műsor kéthetente szerdán, a 19 órás híradó után kerül adásba – érdemes megnézni, hiszen még a tüke pécsieknek is tartogathat olyan csemegéket, amelyeket talán nem is tudtak.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét