8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapArtÚj programsorozattal készül a jövőre a Zsolnay Fényfesztivál

Új programsorozattal készül a jövőre a Zsolnay Fényfesztivál

A koronavírus által okozott helyzet és a következő hónapok kiszámíthatatlansága miatt a 2020 nyarára tervezett Zsolnay Fényfesztivál idén nem a szokásos formájában valósul meg: az év hátralévő részében a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. hazai és külföldi alkotókkal együttműködve kisebb fényesemények megszervezésére törekszik – olvasható a ZSÖK lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A 2020-ban immár ötödik jubileumához érő Zsolnay Fényfesztivál egy olyan országos és európai jelentőségű négynapos ünnep, mely a fényfesztiválok káprázatos világát utcaművészeti produkciókkal, újcirkuszi előadásokkal és zenei programokkal ötvözi.

Jelen helyzetben azonban bizonyossá vált, hogy a kialakult globális krízishelyzetben a ZSÖK nem tudja olyan léptékű, komplex programmal megszervezni a rendezvényt, ahogy a korábbi években – derül ki a közleményből.

Ezért a szervezők azt a döntést hozták, hogy a Zsolnay Fényfesztivál idén átalakul.

Mint írják, a döntés nem lemondást, hanem alkalmazkodást jelent, a kreatív munka nem áll le. Az eddigi hagyományokat továbbvivő, de kisebb programok létrehozása mostantól a cél, ami ugyancsak gondolkodásra sarkall, értéket közvetít, szórakoztat, gyönyörködtet, és emellett virtuálisan is követhető. Azok az események pedig, amelyek idén nem valósulhatnak meg, 2021 júliusában várják a látogatókat Pécsett.

További hírek és információk ide vagy ide kattintva érhetők el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő