12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapArtÚjabb díjnyertes művészházaspárt ismerhetünk meg a következő Cirfandli Estén

Újabb díjnyertes művészházaspárt ismerhetünk meg a következő Cirfandli Estén

Újfent egy igazán érdekes beszélgetésre készülhetnek azok, akik ismerik és szeretik a Pécsi Cirfandli Esték nagy hagyományú programsorozatát. A következő, április 25-ei kötetlen, könnyed kulturális társalgáson egy újabb, méltán elismert művészpárt ismerhetünk meg: Kardos Mária keramikusművészt és férjét, Sipos Mihály Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenészt, a Muzsikás együttes prímását.

Ha valaki esetleg kételkedne abba, hogy Pécs valóban „a kultúra városa”, az feltehetően gyorsan meggondolná magát a hagyományos Pécsi Cirfandli Esték 2018 végén indult második évadának impozáns vendéglistája láttán. A tavaly év végén indult évad keretében ugyanis sok-sok híres, díjnyertes és elismert művészházaspár fordult már meg a városban, bizonyítva Pécs kulturális jelentőségét.

Érdemes felidézni a Pécsre látogató neves művészeket: októberben a hagyományos, könnyed, kulturális beszélgetésen Tolcsvay Lászlót és feleségét, Péreli Zsuzsannát ismerhették meg jobban az érdeklődők, novemberben Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas és Kelemen Barnabás Kossuth-díjas zenésszel folytatott érdekes beszélgetést egy pohár cirfandli mellett Hoppál Péter, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke. A Pécsi Polgári Szalon Egyesület szervezésében zajló (az est házigazdája ismét Lengvárszky Attila, a Pécsi Polgári Szalon elnöke) Pécsi Cirfandli Estéken ezután decemberében Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő és férje, Kisfaludy András Balázs Béla-díjas rendező vettek részt, március elején egy pedig egy neves művészpár: Rófusz Ferenc Oscar-díjas filmrendező és felesége, Hajdú Zsófia gyártásvezető-producer érkezett a Magtár Látogatóközpontba. Pár hete pedig, március végén szintén nem akárkik szórakoztatták történeteikkel a közönséget: Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter Jászai- és Kossuth-díjas színészpár voltak az est vendégei.

A következő est vendégei így zenélnek együtt:

A szervezők láthatóan nem adják alább, Pécsi Cirfandli Esték következő, április 25-ei beszélgetésére szintén két országszerte ismert művészt hívtak meg. A csütörtökön 18 órakor kezdődő est vendége Kardos Mária keramikusművész és férje, a Muzsikás együttes prímása, a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Sipos Mihály lesznek! Ahogy az lenni szokott az esten, többek között a jelentős életművet felhalmozó művészek közös életébe, a kreatív alkotófolyamataikba, művészi hitvallásuk részleteibe nyerhetünk majd bepillantást.

https://www.youtube.com/watch?v=FAGhPA_AtX8

A beszélgetésre jelentkezni a [email protected] e-mail-címen lehet április 24-ig. A belépőjegy ezer forint, amely a helyszínen fizetendő.

Időpont: 2019. április 25., 18.00
Helyszín: Magtár Látogatóközpont (Dóm tér 6.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő