Rangos elismerést kapott az egyetemi színház

Csokonai-díjban részesült a pécsi Janus Egyetemi Színház. Az elismerést 2003 óta évente osztják ki a Magyar Kultúra Napján, január 22-én. 

hirdetés

Együttes vagy közösség is kaphatja a Csokonai-díjat, amit most idén a húszéves JESZ kapott.

– A kitüntetést néhány órája vettem át Hoppál Péter államtitkártól a Vigadóban a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett ünnepségen. A díjátadón jelen volt Bódis József, a PTE rektora is – közölte közösségi oldalán vasárnap Mikuli János, a JESZ vezetője.

Mikuli hozzátette azt is, hogy ez az elismerés megkoronázza a JESZ jubileumi évadát és a közösségi oldalán is köszönetet mondott érte, valamint minden volt és jelenlegi JESZ-esnek.

A Csokonai Vitéz Mihály – közösségi díj a nem hivatásos, amatőr színjátszás, vers- és prózamondás, bábjátszás, kórus- és zeneművészet, képző-, fotó-, film-, videoművészet, táncművészet, valamint a hagyományőrzés, a tárgyalkotó és előadó népművészet területén működő – hosszabb ideje kimagasló művészeti munkát végző – amatőr együtteseknek, művészeti alkotó közösségeknek adományozható állami kitüntetés. A kitüntetést, amelynek összege együttesenként ötszázezer forint, évente öt alkotóközösség veheti át.