6 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapAbszolút PécsÚjra nyílt nap a Zsolnay Negyedben!

Újra nyílt nap a Zsolnay Negyedben!

Június 4-én, szombaton az érdeklődök szakmai vezetés mellett megtekinthetik a Zsolnay Kulturális Negyedet és a Kodály Központot. A nyílt nap keretében kerül sor a „Védjegyünk a Zsolnay” társadalmasítási akció rajz-, fotó- és irodalmi pályázatának eredményhirdetésére és díjátadó ünnepségére a Zsolnay Negyedben a „Labor” épületében.

Az „idegenvezetés” a Zsolnay Negyed Basamalom utcai bejáratától indul, 9, 10 és 12 órakor. A nyílt nap során az érdeklődők betekintést nyerhetnek a hamarosan megnyíló Zsolnay Mauzóleum kivételével a Kulturális Negyed eddig a nagyközönség elől elzárt részeibe, megtekinthetik az Egyetemi Negyed átadás előtt álló épületeit, megismerkedhetnek az Alkotó és a Míves Negyedek funkcióival, kiállító és rendezvénytereivel, továbbá a szakmai vezetők irányítása mellett ellátogathatnak a Gyermek és Családi Negyedben található Laborba és a Bóbita Bábszínházba.

A nyílt nap keretein belül 11:30-kor kerül sor a „Védjegyünk a Zsolnay” társadalmasítási akció rajz-, fotó- és irodalmi pályázatának ünnepélyes eredményhirdetésére, és díjátadó ünnepségére a Labor épületében. A beérkezett pályaműveket id. Bagossy László színész, rendező, drámapedagógus értékeli, majd Győrfi Anna, a Pécsi Nemzeti Színház művésze olvassa fel az irodalmi pályázat nyertes alkotásait. Így ez a programelem mind a pályázók, mind a látogatók számára tartogat szórakoztató perceket.

A délután folyamán az érdeklődők megtekinthetik a Kodály Központot, és szakmai előadást hallhatnak nemcsak az építkezés folyamatáról, hanem az üzemeltetés tapasztalatairól is. A már féléve üzemszerűen működő épület bejárása 16:30-kor kezdődik két rövid előadással a nagyteremben.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt és kíváncsi városlakót! A részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges.

A Kodály Központ előtt este 18 órától a Pannon Filharmonikusok szabadtéri zenés piknikjére kerül sor, amelyet szintén ajánlanak a pécsiek figyelmébe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő