Újra nyílt napot tartanak a Zsolnay Negyedben

A Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. lakossági nyílt napot szervez szeptember 11-én a Zsolnay Kulturális Negyed eddig át nem adott részeinek bemutatására. A nyílt nap során bemutatják a negyed eddig a nagyközönség elől elzárt része.

A program résztvevői megismerhetik a Zsolnay Negyed déli részén több mint 17.000 négyzetméteren elhelyezkedő Egyetemi Negyedet, ahol új otthonra lelt a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kara (itt kezdi meg a jövő tavaszi félévet a Bölcsésztudományi Kar kommunikációs és médiatudomány és a Szociológia tanszéke is).

A vendégeknek lehetőségük nyílik olyan egyetemi épületek megismerésére, amelyek a későbbiekben a nagyközönség elől (tantermi funkciójuknál fogva) elzártan fognak működni.

Az érdeklődők látogatást tesznek az Alkotó Negyedben, ahol a Cifra kéményt vehetik szemügyre.

A látogatás során a résztvevők, restaurátorok segítségével ismerhetik meg a Zsolnay kerámiák helyreállításának folyamatát és nehézségeit.

A vezetés 2011. szeptember 11-én, vasárnap 9 és 11 órakor indul a Zsolnay Negyed Major utcai bejáratától.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt és kíváncsi városlakót! A részvételhez előzetes regisztráció nem szükséges. A rendezvényen való részvétel ingyenes, ám az üzemeltetésre már átadott épületekbe jegyet kell váltani (Zsolnay Mauzóleum, Gyugyi- gyűjtemény).

Forrás: Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés