Újra Pécsett lép fel Plácido Domingo!

Plácido Domingo világhírű spanyol tenor is fellép a Plácido Domingo Classics nemzetközi fesztiválon, amelyet Pécsett rendeznek június 22. és 25. között, jelentették be ma Budapesten.

– Plácido Domingo június 24-én Giuseppe Verdi Traviata című operájában lép színpadra Giorgio Germont szerepében – mondta el Magonyi Andreas Zsolt, a fesztivál társigazgatója a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten. 
Domingo partnere Marina Rebeka szoprándíva lesz, aki első alkalommal látható Magyarországon. Az operát Eugene Kohn vezényli, közreműködik a Pannon Filharmonikus Zenekar. Az előadást Nagy Viktor rendezi, a látványért Csík György felelős.

domingo, placido
Örülhetnek a rajongók, újra Pécsett lép fel a mester

A június 22-i nyitókoncerten a Metropolitan Opera művészei – Angel Blue szoprán, Jünpeng Vang bariton, Soloman Howard basszus – mellett Joshua Guerrero tenor és a Pécsi Balett szólistái lépnek színpadra Eugene Kohn vezényletével, a Pannon Filharmonikus Zenekar közreműködésével. A záróeseményen, június 25-én a spanyol Antonio Gades együttes Carmen című produkciója látható.
– Arra törekszünk, hogy Spanyolország egy bizonyos régiójának, részének kultúráját, gasztronómiáját, kulturális érdekességeit is felvillantsuk az öt nap alatt – tette hozzá, kitérve arra, hogy a rendezvény vendége Spanyolország lesz. Magonyi Andreas Zsolt elmondta: első alkalommal jöhetett létre a világsztár nevével rendezvény, amelyet évről évre megrendeznek majd, elsősorban Magyarországon, de reményeik szerint más országokban is.

– Olyan rendezvénynek leszünk hamarosan házigazdái, amely különlegességével büszkeségre ad okot – hangsúlyozta Pécs polgármestere. Páva Zsolt a nemzetközi fesztivál megvalósulásának előzményeit felidézve elmondta: a Plácido Domingo alapította Operalia énekverseny 2009-ben olyan esemény volt a város életében, amely azóta is a kollektív emlékezet aktív része. Egy évre rá lett Pécs Európa kulturális fővárosa, amelynek fővédnökségét Plácido Domingo vállalta – fűzte hozzá. “Öröm számunkra, hogy ez a kapcsolat tovább tud terebélyesedni, működni” – mutatott rá.

Jó kapcsolatban a várossal
Plácido Domingo már nem először jár Pécsen: az énekes a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa-program felvezető éveiben 2008-ban az Expo Centerben, majd pedig 2009-ben a Szent István téren adott nagy sikerű koncertet Pécsen. Tavaly pedig a Pécsi Tudományegyetem díszdoktorává avatták a világszerte ünnepelt énekest.
hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés