11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapKoncertÚjra Pécsre érkeznek a legendás rockerek!

Újra Pécsre érkeznek a legendás rockerek!

Újra Pécsre érkezik a magyar könnyűzene történetének egyik legnagyobb együttese, az Omega. December 22-én, a harmadik pécsi Winterfest fesztivál nyitóeseményeként lép fel az Expo Centerben a banda, az Omega 55 turné keretén belül. Kóbor János, az együttes frontembere sajtótájékoztatón ismertette a részleteket.

Sokadik alkalommal áll színpadra a baranyai megyeszékhelyen a legendás rockzenekar. A zenészek most egy idén megjelent új lemezzel ünneplik az alapítás 55. évfordulóját.

Páva Zsolt polgármester elmondta, mindig szívesen látja a város a zenekart, félig már pécsinek is érezzük őket.

– Egyfajta kölcsönös vonzalom van az Omega és Pécs városa között, hiszen itt alakult meg a zenekar legnagyobb rajongói klubja a banda fénykorában. Számos alkalommal koncerteztek már itt.

Trubics Zorán a koncert szervezője, Páva Zsolt polgármester és Kóbor János énekes

Pontosan három éve, hogy az Omega-oratóriumot előadta Pécsen a zenekar 2014. december 29-én, óriási sikerrel. Akkor a város határában kis táblákat is kihelyeztek, „Omegaváros” felirattal ennek kapcsán.

Kóbor János, az Omega énekese megerősítette, hogy Pécs mindig kiemelt helyszín volt az együttes számára. Nem csak érzelmileg kötődtek ide, szakmailag is, mivel Pécs mindig a turné utolsó állomása, ahová már egy kiforrott, komplex zenei anyaggal érkeztek. Egy főpróba volt ez a nagy fővárosi koncertek előtt.

– Ez az év más: a turnénk most jövő februárban indul, így Pécsre még egy kevésbé kidolgozott anyag érkezik – az élmény mégis maradéktalanul kielégít majd mindenkit – ígérte Kóbor.

Kóbor elmondta, mindig örömmel érkeznek Pécsre

Az együttes frontembere elmondta, az Omega alapításának ötvenötödik évfordulója talán nem olyan jelentős, de mégis látványos szám, éppen ezért készültek az alkalomra.

– Ötvenöt év, több mint egy fél évszázad. Ez már igencsak tekintélyes idő, így azt gondoltuk, felelevenítjük a számunkra legfontosabb dolgokat. Felvettük a kapcsolatot a még működő, régi kelet-európai bandákkal és az ő tiszteletükre készítettünk egy albumot Volt egyszer egy vadkelet címmel.

Az új album borítója

– Nyilván a kultikus Volt egyszer egy vadnyugat film ihletett minket. Az eredeti plakátot használtuk fel az album borítójához, elég egyedi megoldás született!

Újságírói kérdésre Kóbor mesélt a régi pécsi fellépéseikről, nosztalgiázott a régi időkről és beszámolt a jelenlegi és volt tagok kapcsolatáról.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő