8 C
Pécs
kedd, április 23, 2024
KezdőlapAjánljukÚjra remek programok lepik el Pécset

Újra remek programok lepik el Pécset

Lassan véget ér a nyár, egyre közelebb az iskola és az ősz. Pécsen azonban nem kell aggódni, aki épp nem a strandokon tengeti napjait, ugyanúgy találhat magának remek elfoglaltságot. 

A Kincsek a Nílus partjáról kiállítás egyik része bemutatja az emberek és az istenek világát, míg a másik a halottak birodalmába vezet be az ókori Egyiptomi istennel, Ozirisszel. Mindemellett a Janus Pannonius Múzeum régészeti anyagából mutatják be Baranya területének ókori Egyiptommal egyidős bronz- és vaskori régészeti emlékeit.

A tárlat október 31-ig látogatható, az első része a Csontváry Múzeumban, a másik a JPM Múzeum Galéria falain belül.

A Csontváry Múzeum remek kiállítással várja a pécsieket

A Levéltitkok első részében Vajda Ernő és Vajda László 1930-as években készült fekete-fehér képei csodálhatóak meg a Kárpát-medence növényvilágáról, a tárlat második felében látható képek pedig színes technikai megoldásokkal szemléltetik, hogy a fény miként határozza meg az erdők életét.

A kiállítás augusztus 26-ig látogatható a Természettudományi múzeumban.

A Van Gogh feketén-fehéren a világhírű művész 1877-1890 közötti – különleges technikával készült –heliogravűrjeiből (fénynyomat) válogat. A művész festményei mára nagyon népszerűek, ugyanakkor Van Gogh egyben a rajzolásnak is nagy mestere volt.

A kiállítás október 31-ig látogatható a Vasváry-házban.

Van Gogh festményei nagyon népszerűek

A Bóbita Bábszínházban Irijám és Jonibe kiállítása egész héten látogatható, hétfőtől péntekig 9–16-ig, míg szombaton szintén reggel 9-től 18-ig lehet megtekinteni.

Csomópontok a végtelenben kiállításának az m21 Galéria ad otthont, mely keddtől vasárnapig 10–18-ig látogatható.

A mozikban is jobbnál jobb filmek várják a nézőket, ahol a legkülönfélébb kategóriákból lehet válogatni. Az Urániában a gyerekek számára tökéletes választás lehet a Dzsungel-mentőakció, a történelmi filmek szerelmesei a nagysikerű Dunkirk második világháborús történetén rághatják a körmüket, a horrortól a sci-fi műfaján keresztül akár a Westernig besorolható Setét Torony, vagy az egyik legnépszerűbbnek számító vígjáték, a Baywatch is kellemes kikapcsolódást nyújthat. Csütörtöktől csatlakozik a kínálathoz az Emoji-film és az Anyák elszabadulva is.

Rengeteg izgalmas film megy a mozikban

A Cinema City tíz terme szokás szerint garantálja a felhőtlen szórakozást, így a legújabb kedvenc, a romantikus dráma Minden, minden mellett a Baywatch, a Gru 3 és a Dunkirk, vagy akár a Karib-tenger kalózainak legújabb része, de ezeken kívül is rengeteg filmet vetítenek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő