7 C
Pécs
szerda, április 24, 2024
KezdőlapHírzónaUránia: Harry Potter és a Transformers 3

Uránia: Harry Potter és a Transformers 3

Családi fantasy, animációs, akció- és dokumentumfilm egyaránt számít a közönség érdeklődésére a nyári szünet nélkül működő Uránia moziban, Pécsett.

A legkisebbek nagy kedvencei, az újabb, izgalmas kalandokba keveredő Bogyó és Babóca meséi mellett a szezon két sikerfilmje, a nézőcsúcsokat döntögető Harry Potter és a Transformers 3 is megtalálható filmszínház műsorán, ráadásul az itt megszokott, jutányos árú (felnőtt: 850, diák: 750, 6 éves korig 550 Ft) belépőkért.

Minden idők legsikeresebb filmfolyama, Harry Potter története a nyolcadik mozival – a fiatalság nagy bánatára – véget ér. Harry, Ron és Hermione számára elkerülhetetlen a végső összecsapás. A három jó barát visszatér a Roxfortba, hogy felkutassa és elpusztítsa az utolsó horcruxot, ám tervükről a nagy hatalmú Voldemort is tudomást szerez. A tét hatalmas, így mindenki mindent bevet a siker érdekében. Hogy miként végződik a Roxfort ostroma, kiderül augusztus 25-31. között.

A Transformers-filmek legjobbika lett a harmadik rész – állítják sokan. A Föld múltjának egy titokzatos eseménye ,,robban be” ezúttal a jelenbe, kivédhetetlennek tűnő háborúval fenyegetvén bolygónkat – augusztus 11-től 17-ig élhetik át ezen izgalmakat a 16 éven felüliek. Michael Bay alkotásában a korábbi szereplők mellett feladatot kapott John Malkovich és Patrick Dempsey, s feltűnik benne a magyar származású Kathleen Gati is.

Az idősebb korosztály, s a vallásos témák iránt érdeklődők figyelmére számít a Lourdes című dokumentumfilm, melyről kritikusai azt állítják: olyan művészfilm, amely a nagyközönség számára is érdekes és befogadható. A történet a katolikus világ egyik legjelentősebb Mária-kegyhelyévé vált Lourdes városába vezeti nézőit, egy zarándokcsoport révén. Főszereplője a sclerosis multiplexben szenvedő, mozgásképtelen Christinen, aki nem pusztán a csodára és gyógyulásra vágyik, de számára ez a társas élmények egyetlen forrása is. Jessica Hausner filmjét a tavalyi Velencei Filmfesztiválon négy rangos díjjal jutalmazták.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő