Uránvárosi kincskereső kicsiknek és nagyoknak

Uránvárosi kincskereső – játék, művészet, technika és meglepetés kicsiknek és nagyoknak! A Minerva Könyvtár szeretettel vár mindenkit a GPS-es kincsvadászatra és azt követően egy vidám vetélkedőre, nevezési díj nincs.

START: a Minerva Könyvtárban, (6-os út –Tüzér u. sarok) 2011. november 5-én (szombaton) 10 órakor

Az „Uránváros – itt élünk” sorozat záró rendezvénye
http://www.minervakonyvtar.hu Tel: 72/511-769,

Emlékeztetőül, a Minerva Könyvtár októberben indította el „Uránváros – itt élünk” programsorozatát, melynek során előadások hangzottak el Uránváros múltjáról, „történelméről”, az uránbányával való kapcsolatáról, felépítésének körülményeiről.

A programban részt vevő gyerekek, fiatalok felépítették Uránváros központjának makettjét – a könyvtár forgalomból kivont köteteiből.

Partnerük, a Kőrösi Csoma Sándor Egyesület rendelkezésünkre bocsátotta gazdag fotóanyagát a városrész múltjáról és képzőművészeti értékeiről.

A rendezvénysorozat célja az Uránvárosban élők figyelmének felhívása a városrész építészeti és művészeti értékeire, és együttműködés kialakítása a nyugati városrész civil szervezetei között.

A záró rendezvényen egy geocachinges kincsvadászatra hívjuk az érdeklődőket: a „kincsesládák” Uránváros nevezetes pontjai közelében rejtőznek. Visszatérve a könyvtárba egy kis vendéglátással várjuk a megfáradt felderítőket, majd egy rövid és játékos vetélkedőben mérhetik össze csapatmunkában tájékozottságukat – amelyhez a könyvtár dokumentumai is segítséget nyújtanak.

hirdetés
Uránia Mozi

Hirdetés