11 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapArtVan már programotok szombatra? Ha nem, irány a Bóbita!

Van már programotok szombatra? Ha nem, irány a Bóbita!

Két remek program is várja a pécsieket a bábszínházban május 22-én: kiállításmegnyitó és a Csongor és Tünde ifjúsági előadás bemutatója.

Kulisszák mögött: Matyi Ágota báb- és látványtervező kiállítása

Május 22-én, szombaton 19 órakor Matyi Ágota báb- és látványtervező kiállításának megnyitójára invitálják az érdeklődőket a Bóbita bábmúzeumába.

Az alkotó a következőket mondta a tárlat kapcsán:

[su_quote]Tervezési munkáimban törekszem arra, hogy átlépve a különböző művészetek közti határvonalat, egy új színházi formához igazodjak, inspirálódva a hagyományos bábszínház, és színjátszás elemeiből, a képzőművészetből, a zenéből, és a kortárs vizualitásból. Az új technikák és alapanyagok alkalmazásával izgalmas, kreatív munkafolyamat jön létre az alkotók között, melynek sokszínűsége, gazdag képi világa, folyamatos kísérletezésre ösztönöz. Hiszek abban, hogy a képzőművész (látványtervező) formateremtő képességének rendkívüli a jelentősége a színpadon.[/su_quote]

Csongor és Tünde – először

Szintén ezen a napon (május 22.) 20 órakor játssza a bábszínház társulata hivatalosan először a Csongor és Tünde című bábos játékot, melyet 14 éven felülieknek ajánlanak.

A darabot a Kós Lajos terem színpadán adják elő, ahol a nézők is helyet foglalnak.

Az előadás megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (Maximum 50-60 nézőre számítanak a szervezők, ezért visszajelzést kérnek a részvételről.)

További részletek ide kattintva olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő