Városunk nélkülözhetetlen részei

November 28-án, hétfőn délután hat órakor kezdődik az „Ön már városunk része…” beszélgetés sorozat újabb része a Dominikánus Házban.

A hétfői beszélgetés vendégszékébe Lantosné dr. Imre Mária néprajzkutató ül majd, beszélgetőpartnere pedig az előző alkalom vendége, dr. Somogyi László urológus lesz. A hangulatról Boris Jaskov zongorajátéka gondoskodik majd.

A délután folyamán a néprajzkutató életéről és munkásságáról beszél majd: az egyetemi évekről, munkahelyekről, tapasztalatokról, szakmai és baráti kapcsolatokról, valamint családjáról, és mindarról, amellyel városa fejlődését és a közművelődést szolgálja.

„Ezek a beszélgetések általános jellegűek, informatívak és kötetlenek” – tudta meg lapunk Gergely Éva idegeforgalmi kulturális menedzsertől. Kérdésünkre, miszerint hogyan alakult ki a „vendégváltó” módszer, így nyilatkozott: „A szervezéskor egy egyszerű ötletnek indult, amely bevált. A különböző szakterületben való jártasság nem okoz gondot, sőt: pont ettől izgalmasak a beszélgetések. Ha azonos foglalkozású résztvevők beszélgetnének, az alkalom átcsapna szakmai vitába, és a közönség kirekesztődne.”

A kulturális menedzser elmondása szerint már kialakult egy törzsközönség a sorozat folyamán, ám mindig érkeznek új hallgatók, akiket az adott téma, vagy az adott szakember érdekel. A széria nagy népszerűségnek örvendett az év során – a szervezők szeretnének jövőre is helyet biztosítani a beszélgetéseknek, s a megismerés lehetőségének.

Czimermann Zsuzsanna írása.

Hirdetés