Velük startol a Fényfesztivál Pécsen!

Pénteken indul a pécsiek egyik kedvence, a Zsolnay Fényfesztivál, ami vasárnapig ejti bámulatba az érdeklődőket. Több mint 10.000 négyzetméternyi felületet festenek meg fénnyel az ide érkező művészek, felragyog a 25 állomásból álló Fény Útja és a lenyűgöző, európai szinten is ritkaságnak számító látványosságok mellett közel 100 ingyenes szabadtéri program várja a látogatókat. Az első napon már pörögni fognak az események, így bőven lehet válogatni a programokból.

A Kodály Központban a brit dj és zenész Emika új lemezét, a Melanfonie-t este nyolctól hallhatja a közönség, mely a klasszikus és elektronikus zene határán mozog, és a fesztivál egyik legkülönlegesebb, legszínvonalasabb eseményének ígérkezik.

A Sétatéren a Dóm téren már délután négytől kezdődnek a programok, a Fesztiválindító masírozásokra bárki csatlakozhat, aki őrült frizurát vagy fényjelmezt szeretne magának az éjszakára. A Fénybütykölde programja kilencig tart, míg A Fabók Mancsi Bábszínház a Vitéz László és Vas Juliska című darabot adja elő 16.15-től. Kora este a Sienta La Cabeza hajszobrász show nyit hattól, a katalánok társulata kilencig szórakoztatja a nagyérdeműt. Késő este fénybe borul a város: jön a Fénykarnevál 21.15-től, a Zsolnay Light Art-on tíztől éjfélig borul fényárba a Székesegyház.

A Széchenyi téren a Fesztiválindító masírozások programja után este tíztől a spanyol Voalá Station légtornászai és zenészei jönnek egy lenyűgöző újcirkuszi mutatvánnyal. A Művészetek és Irodalom Házában a Méhkas Diafestő Workshop este hattól kilencig lesz, ahol az érdeklődők alkothatnak, amit sötétedéskor kivetítenek. Délelőtt tíztől hatig Melegh Andrea selyemfestő kiállítása, a Fénycsapda látogatható.

Csodálatos látványt nyújtanak az esti fények

A Jókai térből egy kicsit New Orleans lesz este tizenegytől, ugyanis a Band of StreetS 90-es éveket idéző zenéi hozzák el az amerikai hagyományokat Pécsre. A Fabók Mancsi Bábszínház a Vitéz László és Vas Juliska című darabját a Színház téren is előadják 19.30-tól, ahogy a Fesztiválindító masírozások résztvevőit is egy kicsit előbb, négytől hétig láthatjuk. A Tűzmadarak este tizenegytől adják elő izgalmas történetüket. A Múzeumigazgatóság udvarán az Inspirál Zsonglőr és Cirkuszi Játszóház programjain mindhárom nap kipróbálható egy kis yo-yo, buzogány, ördögbot és még több zsonglőreszköz is.

A Martyn Múzeum udvara látja vendégül éjféltől a pécsi Daidai csapatát, nagy buli várható úgy, hogy a résztvevők a fény vonzásában is maradnak. A Vasarely Múzeumban este tizenegytől Sáli Levente festőművész előadását lehet hallani, mely a gyermekkor elfeledett világába repít. A Csorba Győző Könyvtár Belvárosi Fiókkönyvtárának udvarán pedig öttől-nyolcig a Stoptrükk filmes foglalkozás lesz, ahol az animációkészítés rejtelmeibe lehet bepillantani.

A pécsiek egyik kedvenc törzshelyén, a Nappaliban sem múlik el nap buli nélkül, így a fényfesztiválon sem. A Mélypécs nevű sorozaton a legjobb dj-k közül válogathatunk éjféltől.

A Szabadkikötőben a Techno Műhely három napon át invitál audiovizuális utazásra éjféltől.

Részletes információkért KLIKK!

 

 

Hirdetés