Világszínvonalú technika a Bóbitában

Megnyílt a Bóbita Bábszínház új épülete Pécs épülő kulturális városrészében, ahol az előadásokon túl már zenei- és kézműves foglalkozásokkal is várják a családokat.

Nyilvános bejárással és próbával költözött az egykori „Dozsó” épületébe a Bóbita Bábszínház. Pécs új kulturális városrészének legnagyobb, 1300 négyzetméteres műemléki épülete félmilliárd forintból újult meg, 185 nézőt befogadó nagytermében mozgássérültek számára is alakítottak ki helyeket. Az 1961 óta változatlan, mára lepusztult Mária utcai ház után a Zsolnay Negyedben világszínvonalú technika várja a művészeket.

„A költözéssel nem csak új tereket, de új funkciókat is kap a Bóbita” – mondta az eseménnyel egybekötött sajtótájékoztatón Sramó Gábor, a Bóbita Bábszínház vezetője. A korábbiakkal ellentétben az évi 150-170 előadás helyett jóval többet láthat majd a közönség, hiszen a szabadtéri színpadnak köszönhetően nyáron sem áll le a működés.

A megszokott produkciók mellett számos elemmel bővült a kínálat: új zenés foglalkozás-sorozat indul Bóbita Zenebona címen, csecsemőszínház nyílik a kamarateremben, valamint kialakítanak egy baba-mama mesekuckót is. A kézműves teremben akár 30 gyermek az előadásokhoz kötődően is elkészítheti kedvenc bábját, és egész évben nyitva tart a születésnapok rendezésére is alkalmas kakaóbár. A Bóbita Bábszínház új otthonában egy bábművészeti múzeum is helyet kap, ahol állandó kiállításként a pécsi együttes korábbi bábjai, egy-egy időszaki tárlat, illetve interaktív bemutató fogadja az érdeklődőket.

A Zsolnay Negyed Felsővámház utcai bejáratához közel eső épületében már a következő hónaptól tartanak előadásokat, ám a világszínvonalú technika megismeréséhez legalább egy hónap szükséges. Így a teljes nagyüzem február végétől indul, ezt követően a már megszerzett tapasztalatokat felhasználva mutatják be a darabokat, így az eredetileg január végre tervezett Bolond Istókot is.

hirdetés
Uránia Mozi
Hirdetés

Comments are closed.