Vujity Tvtrko Pécs jószolgálati nagykövete lesz

Lebilincselő kalandok, torokszorító, erőt adó vagy éppen mulatságos, azaz angyali-pokoli történetek a Föld minden égtájáról, Afrikától Ausztráliáig, Pécstől Amerikáig: ezt ígéri Vujity Tvrtko új könyve, a Búcsú a Pokoltól című kötet országos bemutatója Pécsett egy feledhetetlen estén a Cella Septichorában november 19-én 18 órakor.

hirdetés

Mint korábban már hírül adtuk, újabb riportkötettel rukkolt elő Vujity Tvrtko angyali-pokoli sorozatából, azaz további angyali történetekkel abból a Pokolból, amelytől már egy korábbi kötetben is elbúcsúzott, de akkor végül mégsem sikerült, hiszen mindig van újabb.

A kötetet Panyolán, a honi pálinkafőzés egyik fővárosában – bármily furcsán is hangzik ez egy 600 lelkes kis faluról – már megismerhették az olvasók. Az országos könyvbemutatót azonban Pécsett tartják, hiszen a település 2010-ben az Európa Kulturális Fővárosa címet viseli. A Pulitzer-emlékdíjas riporter a Pécs2010 EKF program egyik hivatalos nagykövete.

Aki november 19-én, pénteken este hatkor a pécsi Cella Septichorába látogat, megismerheti a világ legfurcsább diktatúráját, minden bizonnyal egyik legkalandosabb embermentő akcióját, és legszerethetőbb kis árváját. Aki a történelmi környezetben találkozik egy estére Tvrtkoval, garantáltan elfelejt panaszkodni. A szerző ígérete szerint a kötet egy igazán érzékeny búcsú a pokoltól, amelyben hihetetlen erők lendültek mozgásba, és amelyből csak úgy sugárzik az elszántság, küzdelem és akarat.

Az est résztvevői és még inkább az olvasók megtudhatják, mi lett annak a férfinek a sorsa, aki egyetlen megmaradt ujjával szerelmes könyvet ír, és hogy hogyan végződött az annak idején Csernobil környékére küldött magyar kamionsofőrök özvegyeinek küzdelme.

Egy belül fehér pokolba, a kontinens alighanem legelképesztőbb kórházába is bepillanthatunk, ahol még a halált is hamisítják, és kiderül az is: rendelkezünk-e még különleges jogokkal hazánk egykor legészakibb részén – az Északi-sark szomszédságában. Folytatódik a kis szomáliai árva, Szamira története, és abban a faluban sem állt meg az élet, ahol két halottak napját tartottak. Egy igazi tvrkto-i kötet, az ő angyali Poklából.

A november 19-i eseményen ünnepélyes avatás is lesz, ugyanis dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere Vujity Tvrtko-t Pécs jószolgálati nagykövetévé avatja. A cím viselője vállalja, hogy terjeszti Pécs város jó hírét országszerte és határainkon túl, valamint segíti és közvetíti a pécsi értékek, hagyományok megismertetését.