A közelmúltban ismét pécsi sikerek születtek a nemzetközi porondon: a Bóbita Bábszínház társulata két rangos fesztiválról is díjakkal tért haza, a Torzonborz visszatér című előadásával.

hirdetés

A sikert egy sajtótájékoztató keretében osztották meg, amelyen Sramó Gábor igazgató és Őri László alpolgármester ismertette a bábszínház eredményeit.

– Nagy öröm és megtiszteltetés érte Pécs városát azáltal, hogy két rangos fesztiválon a Bóbita Bábszínház társulata neves díjakat kapott – mondta el Őri László az eseményen, aki hozzátette, hogy Zágrábban a virtuóz animációért, Kolozsváron pedig a legjobb díszletért és a legjobb zenéért kapott elismerést a pécsi bábszínház.

„Én azt gondolom, hogy ezek a díjak is visszaigazolják azt a magas színvonalú művészi munkát, amelyet a Bóbita Bábszínház és csapata az elmúlt évtizedben folyamatosan építkezve végzett. És ezt igazolja a közel 35 ezer néző, a több mint négyezer bérlet tulajdonos, a közel háromszáz pécsi székhellyel játszott előadás, és a több mint száz más városokban, illetve külföldön játszott előadás. Ezt a munkát ismerte el a nemzetközi zsűri is, amihez ezúton is gratulálok” – zárta le beszédét az alpolgármester, majd átvette a szót Sramó Gábor, a bábszínház igazgatója, aki elmondta, hogy „mindenki örül annak, ha díjat kap és annak különösen, ha a saját városától kap visszajelzést.”

Az igazgató kiemelte, hogy a kolozsvári bábfesztiválon nem csak az előadást, de a társulat egyik tervezőjét, Nagy Kovács Gézát is elismerték, aki a „legjobb bábok” díját nyerte el a szatmárnémeti bábszínházban tervezett előadásával.

„Négy évvel ezelőtt mutattuk be a Torzonborz a rabló című előadást, ami szintén számos nemzetközi sikert ért el, ezért két évvel később ismét visszatért Torzonborz Schneider Jankó rendezésével, Grosschmid Erik tervezésével, valamint Babarci Bulcsú zenéivel” – tette hozzá Sramó Ferenc, aki az esemény végén elmondta, hogy a sikeren felbuzdulva ebben az évben is felkérték ezt az alkotó csapatot, és tavasszal egy Robin Hood előadást fognak a színpadra állítani.