12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapHírzónaZION: reagge a jótékonyság nevében

ZION: reagge a jótékonyság nevében

November 16-án, szerdán este hét órakor kezdődik a „Comin’ in from the cold” elnevezésű jótékonysági reagge est a Zenész Ifjúsági Otthonban.

Az eseménynek korábban minden év novemberében a Dante Kávézó adott otthont. A szervezők ezt a rendezvényt szeretnék felújítani, amely a tervek szerint ezentúl a ZION-ban kap állandó helyet.

A jótékonykodás mellett természetesen a reagge sem maradt el. Az este folyamán fellép Tiggertone (Lavjaman Informatique System), Keko az Easy Sensi Soundból, Shop aka Dubshade, és Sebő aka Reggaeculture (Afro Soul Sound).

A belépő mindenki számára egy-egy tárgyi adomány: törölköző, ruha, tartós élelmiszer. „Az adományok mindig az adott évszaktól függtek. Törölközőből sokszor hiány van, a hideg idő miatt pedig rengeteg cipő érkezett hozzánk” – mondta el lapunknak Nyirati András, a ZION ügyvezetője. Az adományokat a Támasz Alapítvány és más közhasznú egyesület kapja meg, ahonnan hátrányos helyzetűekhez, hajléktalanokhoz kerülnek majd.

Munkatársunk kérdésére, miszerint miért döntöttek az anyagi helyett a tárgyi adományok mellett, az ügyvezető így vélekedett: „Eleinte nem volt tudatos lépés, így alakult. Az emberek nehezen, félve adnak ki pénzt. Jobb érzés számukra, ha hasznos és kézzelfogható holmit adnak ki a kezükből, mondván, az biztosan oda megy, ahova kell.”

Bár a rendezvény korábban is szerény méretű volt – átlagosan negyvenen vagy ötvenen vettek részt –, máris nagy érdeklődés övezi a különböző internetes fórumokon. A szervezők remélik, hogy a nagy érdeklődés tartósan megnöveli majd az átlaglétszámot.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő