Zsolnay Negyed szubjektív – Vincze Balázzsal

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sietős léptekkel rengetegszer látni Vincze Balázst, a Zsolnay Örökségkezelő NKft.  ügyvezetőjét a Zsolnay Kulturális Negyedben. Megbeszélésre tart, felmér, értékel, döntést hoz. De vajon „privátban” mit szeret a legjobban a Negyedben, melyik a kedvenc helye, ahol a legtöbb időt tölti? Most elárulta.

Az ügyvezető magánemberként a játszóterek gyakori látogatója Fotó: Dékány Zsolt
Az ügyvezető magánemberként a játszóterek gyakori látogatója; Fotó: Dékány Zsolt

– Kisgyermekes családapaként szinte választásom sincs: a Zsolnay Negyed játszótereit látogatjuk leggyakrabban. Azt az időt, amit nem munkával töltök, a családomra fordítom. Egy 5 és egy 2 éves kislány számára pedig a közös játszóterezés a legnagyobb boldogság, így rajtuk keresztül én is ezt szeretem legjobban a Negyedben – mesélte az ügyvezető.

Kitért arra is, hogy ideális a környezet, hiszen zárt és gyönyörű helyszínen kapcsolódhatnak ki a családok.  – Ezért is kezdtük el fejleszteni, több széket és padot helyeztünk ki, hogy a szülők leülhessenek, és akár a Zsolnay Könyvtér könyveit is lapozgathatják, amíg a gyerekek játszanak. Megépítése óta nagyon népszerű Pécs legnagyobb csúszdája is, ezek miatt elmondhatjuk, hogy többet ad, mint egy „hagyományos” játszótér. Tervezünk további fejlesztéseket is, mind a játékok, mind a kiegészítő funkciók – például az árnyékolás – területén, hogy a családok még zavartalanabbul tölthessék itt a szabadidejüket – árulta el Vincze Balázs.

Hirdetés