Zsolnay Piknik – kulturális csemegék a szabadban

Fűben heverészés és finom falatok mellett sztárfellépőkre is számíthatunk az idei Zsolnay Pikniken, május 19–21. között, Pécsett. A harmadik alkalommal megrendezett eseményen igazi tavaszi zsongás várja a Zsolnay Negyedbe érkezőket; fellép többek között Fábián Juli és a Kozma Orsi Quartet, de családi programokból, színházi előadásokból és kézműves foglalkozásokból sem lesz hiány!

hirdetés

– A békebeli piknikek hangulatát szeretnénk feleleveníteni a rendezvénnyel. Szép időben, kellemes környezetben szórakozhat a család, ráadásul a közel 60 program közül biztosan mindenki talál neki tetszőt – mondta el Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

„Szőke haj, fekete hang” – Fábián Juli jazzénekesnő immár visszatérő vendége a Zsolnay Negyednek, a Piknik keretében szombaton köszönthetjük újra a Bóbita Szabadtéri Színpadon. A jazzrajongók számára kihagyhatatlannak tűnik a Kozma Orsi Quartet előadása is, ugyanis a csapat különleges Best Of koncerttel érkezik Pécsre. Izgalmasnak ígérkezik a Jazzkívánságműsor című produkció, melyen a Sárik Péter Trió Szőke Nikolettával a legkülönbözőbb műfajú dalokat jazzben adja elő. A multiinstrumentalista Frenk zenekara idén megújult formában tér vissza egyedi hangulatú előadásával. Világzenét csempész a piknikhangulatba a Tárkány Művek, és bemutatkozik a jazz-folk területéről jól ismert Dresch Mihály vonós quartettje is.

A fesztivál két kiemelt programja a Budapest Bár, valamint a Budapest Klezmer Band koncertje lesz, akik Tompos Kátyával lépnek színpadra. A Zsolnay Piknik, az utóbbi két előadást leszámítva ingyenes.

A piknikhangulathoz Retró könyvvásár és olvasóliget is dukál, melyet a Csorba Győző Könyvtár biztosít a látogatóknak. Az érdeklődők bepillanthatnak a kulisszák mögé: a PTE Művészeti Kar megnyitja műtermeit, hogy minél többen megismerhessék az ott zajló munkát.

A kreativitás és az alkotás idén is kiemelt szerepet kap, lesznek kézműves foglalkozások, elektronikai bütykölde, gyöngykészítő műhely, stop motion workshop és Kispék Műhely. A sportok kedvelői részt vehetnek a gerilla jógán vagy kipróbálhatják a petanque-ot.

A Bóbita Bábszínház Az ördögszántotta hegy című gólyalábas, óriásbábos szabadtéri játékán kiderül, hogy miért szántotta fel maga az ördög a Villány melletti Szársomlyó hegyet. A társulat előadásában a Hamupipő című produkció, és a legkisebbekre gondolva pedig egy csecsemőszínházi előadás lesz látható. Vasárnap Első puszi címmel tart interaktív zenés bábjátékot Takáts Eszter és Juhász Kristóf.

Tavaly közel hatezer látogató vett részt a Zsolnay Pikniken. Sokan felkészülve, fonott kosárral, pléddel és egyéb kellékekkel érkeztek, ugyanakkor idén is ingyenesen lehet majd pokrócot kölcsönözni.

HONLAP

FACEBOOK