10 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
Kezdőlapne pipáld kiBKV: csődbizottságot állít fel a kormány

BKV: csődbizottságot állít fel a kormány

A Nemzetgazdasági Minisztérium szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tulajdonos Fővárosi Önkormányzat már „nem tud úrrá lenni” a csődközeli állapotba jutott BKV pénzügyi helyzetén, ezért hozzák létre a háromtagú bizottságot, amelynek vezetésével Naszvadi Györgyöt, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkárát bízták meg.

A tagokat a nemzetgazdasági miniszter, a nemzeti fejlesztési miniszter és a belügyminiszter jelöli ki – olvasható a közleményben. Hozzátették: a csődbizottság felállítása a BKV rendbetételének első lépése, a cég jövőjéről, és a pénzügyi mentőcsomagról a kormány már az új városvezetéssel kíván tárgyalni.

Demszky Gábor főpolgármester július 26-án közölte, hogy októberben veszélybe kerülhet a BKV fizetőképessége, ha az Orbán-kormány nem fizeti ki a Bajnai-kabinet által 2009. decemberben vállalt támogatást. A Bajnai-kormány által ígért 7,6 milliárdos támogatásnak július 15-ig kellett volna a BKV-hoz megérkeznie.

A BKV a 2010-es költségvetését úgy tervezte, hogy határidőre megérkezik a kormánytól a megállapodásban rögzített 17,4 milliárd forintos plusz támogatás és így az elmúlt évi 23 milliárdos hiány 2010 év végére 3,7 milliárd forintra csökken.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő