4 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletSzijjártó Péter avatja csütörtökön a Hanon gyárát Pécsett

Szijjártó Péter avatja csütörtökön a Hanon gyárát Pécsett

2018-ban jelentették be, hogy a dél-koreai autóipari beszállító, a Hanon Systems zöldmezős beruházással gyárat épít Pécsett. Tegnap a cég rétsági (Nógrád megye) üzemét adták át, holnap a pécsit fogják.

A cég oldalán a következő információk találhatók a gyárról:

  • A Hanon Systems Hungary Kft. 2019-ben kezdte meg működését Pécsen.
  • 2020-ra egy új zöldmezős beruházást létesített a Déli Ipari Parkban, melynek alapterülete 22.500 m2.
  • Az üzemben a hűtőközeg-továbbító rendszerek gyártása kapott helyet.
  • A pécsi gyáregységbe elkezdődött az adminisztratív állomány toborzása: 2023-ig közel 100 fő kerül foglalkoztatásra, elsősorban gyártást támogató mérnöki-, minőségbiztosítási- és logisztikai területeken.
  • A termelésbe gyártósori operátorok felvétele 2020 év elejétől indult, ezen a területen alkalmazott létszám 2023-ig meghaladhatja a 800 főt.

Az eseményre lapunkat egyelőre nem hívta sem a cég, sem a külgazdasági és külügyminisztérium, de eljutott hozzánk egy, a minisztériumban készített meghívó. E szerint a pontban 15 óra 50 perckor kezdődő eseményen beszédet mond Szijjártó Péter külügyminiszter, Min Sung, a cég vezérigazgatója, valamint Őri László is. Őri Pécs volt fideszes alpolgármestere, jelenleg a megyei önkormányzat vezetője, de a meghívóban választókerületi elnökként említik. Egyébként az is, a Fidesz pécsi választókerületi elnöke (Baranya 1-es választókerület), aminek említése egy ilyen meghívóban nem sok kétséget hagy afelől, hogy a gyáravatót kampányeseménynek szánja-e a külügy.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő