10 év börtön a ketrecharcos gyilkosának

Két évvel enyhítette a Pécsi Ítélőtábla Fekete László büntetését. A szakács 2012 augusztusában szúrta szíven Böröcz Dániel sportolót a pécsi Maxim klubban.

A bíróság azért enyhítette a Fekete László (Feki) büntetését, mert úgy látta, hogy sértetti közrehatás is volt abban, hogy még a gyilkosság előtt az áldozat és sértett összeverekedett fényes nappal a belvárosi szórakozóhelyen.

hirdetés
[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=p5p6z8Ns_Zw” width=”650″]

Böröcz Dániel (†21) a PVSK dzsúdó szakosztály és a Pécsi Küzdősport Egyesület versenyzője volt, az utóbbi években MMA versenyeken vált ismertté. Fekete László egyetlen szúrással végzett vele, egyenesen a szívébe szúrt egy afganisztáni katonai tőrkéssel. A férfi holttestét a pécsi belvárosi Maxim Club mellékhelyiségében találták meg 2012 augusztusában.

Böröcz Dani éjszakánként kidobóként dolgozott a szórakozóhelyen. A gyilkos és az áldozat alig ismerték egymást, egy átmulatott éjszaka után verekedtek össze. Böröcz Dániel bárszékkel ütötte Fekit, aki egy katonabarátjától kapott afgán tőrkéssel támadt vissza. Feki a négyes és az ötös borda között találta el a fiút, egyenesen a szívébe szúrt.

A férfi ezután elmenekült, napokig bujkált barátnője, Sz. Erika pécsi, Nagy Imre úti lakásában, ahol a Terrorelhárítási Központ kommandósai fogták el.

A gyilkos jelenleg is jogerős börtönbüntetését tölti, mert még 2010-ben péppé verte barátja fejét egy a nagykozári sörözőben, ahol korábban késelt is. A férfi tárgyalásán azt mondta, hogy azért került szóváltásba Danival, mert nem akarták kiszolgálni. A Pécsi Törvényszék első fokon nem jogerősen 12 év börtönbüntetésre ítélte, ezt enyhítette most jogerősen 10 évre a Pécsi Ítélőtábla.

Dani családját különösen sokkolta fiuk halálhíre, mert azt a család állítása szerint a rendőrség nem közölte velük.

– Az Adrián nyaraltunk a gyilkosság napján, este 8 körül részvétnyilvánítós üzenetek és telefonok kezdtek érkezni. Nem akartuk elhinni, hogy a hatóság arra nem képes, hogy értesítsen bennünket – mondta Dani anyukája. Ez nagyon rosszul érintetett minket. Végül a testvérem kezdett telefonálgatni a rendőröknek, akik nagy nehezen elárulták, hogy igaz a hír, Dani fiunkat megölték.