100 ezer látogató az állatkertben

Alig három hónap alatt döntött rekordot a pécsi állatkert, hiszen korábban soha nem voltak ilyen rövid idő alatt ennyien a pécsi vadasparkban. Pénteken köszöntötték a százezredik látogatót. 

hirdetés

A május 20-án átadatott új állatkertet nagyon gyorsan megkedvelték, hiszen alig másfél hónap alatt 50 ezren jutottak el a vadasparkba, és a lelkesedés azóta is töretlen.

– A nyitás óta eltelt 92. napon, pénteken érkezett a százezredik látogató a parkba – mondta Csizi Péter pécsi országgyűlési képviselő. – Amikor a park felújítását elhatároztuk, akkor nem csupán egy újabb turisztikai attrakciót szerettünk volna a turistáknak létrehozni, hanem a legfontosabb cél az volt, hogy a pécsieké, a baranyai lakosoké legyen az állatkert. A statisztikák azt mutatják, hogy minden harmadik látogató pécsi volt, s a százezredik látogató is egy pécsi család.

állatkert, 100 ezer látogató, hl02

Borbás Károly, az állatkert igazgatója hozzátette: az előzetes vállalásuk az volt, hogy egy év alatt 150 ezer látogatója legyen a parknak, ez akár már idén teljesülhet. Ugyanakkor ahhoz, hogy továbbra is töretlen legyen az érdeklődés a létesítmény iránt, tovább bővítik a szolgáltatásokat, valamint új állatok is érkeznek.

A jubiláló pécsi családot, Mammel Krisztiánt, Széles Editet és a 18 hónapos Eriket kis ajándékkal köszöntötték.

állatkert, 100 ezer látogató, hl03

– Még gyerekként voltunk először a pécsi állatkertben, szerettünk volna a felújítás után is eljönni, ezt most tudtuk megoldani, miután a párom szabadságon volt – mondta a fiatal hölgy, akinek a leginkább az oroszlánok és a fókák tetszettek.

A létesítmény célja eredetileg csak a hazai vadak bemutatása volt, mégis hamar megérkeztek az első egzotikus lakók. 1960-tól 1973-ig 34-ről 118-ra emelkedett a bemutatott állatfajok száma. Az akvárium-terráriumnak a belvárosból a Mecsekre való átköltözésével, illetve az 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósult átalakításoknak köszönhetően ma már több mint 250 faj több mint ezer egyede él a pécsi vadasparkban.