1000 motoros dübörgött Pécsen

motor (8)

hirdetés

Közel ezer motoros, több száz érdeklődő mellett rendezték meg a Szezonzáró Motoros Gurulást Pécsen. Az eseményre egyre többen érkeznek az ország minden tájáról.


motor (16)

A tél közeledtével egyre több motoros rakja el pihenni kétkerekűjét, ezért egy utolsó nagy körre hívták meg a pécsi szervezők a motorosokat vasárnapra.

motor (7)

A szervezők eredetileg 700 kétkerekűt vártak, de ezt a számot is meghaladták, mivel közel ezer motor zúgott végig a városon.

motor (12)

 

Tóth András, a Dél-Dunántúli Motoros Egyesület elnöke szerint folyamatosan nő a rendezvény népszerűsége, és nemcsak a régióból, hanem az ország más tájairól is jönnek már a gurulásra.

motor (10)

– 2012-ben kezdtem el először szervezni, teljesen egyedül, idén azonban már egyesületi keretek között rendeztük meg a negyedik tavaszi szezonnyitót és a mostani őszi szezonzárót – mondta. – Tavasszal a balesetmegelőzés a  cél, szeretnénk felhívni a figyelmet a motorosokra, s ilyenkor ősszel pedig szeretnénk megköszönni mindenkinek azt, hogy figyeltek ránk.

motor (15)

A menet az Expo Centertől indult a Széchenyi térre, ahova hatalmas zajjal érkeztek meg a gépek, volt köztük a régi időket idéző MZ, a brutális Hayabusa, három kerekű amerikai csoda, vagy éppen fagylaltos és robogós is.

motor (4)

Őri László, Pécs alpolgármestere szerint Pécs kultúra városa, és a kultúra részét képezi a sport is.

motor (14)

– Negyedik alkalommal sikerült bebizonyítani, hogy nemcsak az autósportnak, hanem a motorsportnak is van kultúrája, és komoly közösségteremtő erővel is bír. Turisztikai szempontból is fontos az esemény, hiszen nem csupán pécsiek érkeztek, hanem az ország más tájairól is jöttek.

motor (3)