15 ezer beteg kap jobb ellátást Kertvárosban

Mintegy 70 millió forintból korszerűsítettek három kertvárosi rendelőt, így 15 ezer beteg juthat az eddigieknél kényelmesebben és gyorsabban orvosi ellátáshoz. Erről Csizi Péter országgyűlési képviselő és Őri László alpolgármester beszélt pénteken a Testvérvárosok terei háziorvosi rendelő ünnepélyes átadásán.

hirdetés

A honatya és az alpolgármester közösen mutatta be az “Egészségügyi alapellátás fejlesztése Pécsen” elnevezésű fejlesztési program eredményeit.

– Három évvel ezelőtt indítottuk el az egyetemmel közösen azt az egészségfejlesztési programot, amelynek keretében megújult a Lánc utcai rendelőintézet, a 400 ágyas klinika, elkészült az új vérellátó központ, s folyamatosan újulnak meg a mentőállomások is. Most jutottunk el a háziorvosi rendelők felújításáig. Azonban nem csupán épületeket újítottunk fel, hanem energetikai korszerűsítésekre, eszközbeszerzésekre és beteghívó rendszerek kiépítésére is sor került – mondta a Testvérvárosok terei rendelő ünnepélyes átadásán Csizi Péter országgyűlési képviselő.

rendelő2 - g

Őri László alpolgármester hozzátette, hogy a három kertvárosi egészségügyi rendelő – a Testvérvárosok terei intézmény mellett a Polgárszőlő és a Mikszáth Kálmán utcai egység – korszerűsítése azt is jelenti, hogy mintegy 15 ezer beteg juthat az eddigieknél magasabb színvonalú egészségügyi ellátáshoz.

A részletekről szólva Őri László kifejtette, hogy a 70 millió forintos projekt eredményeként 13 praxisnak otthont adó három épület kapott új nyílászárókat, korszerű tetőzetet, modern villamos- és vízhálózatot, kényelmes várótermeket.

Az alpolgármester emlékeztetett arra is: fontosnak tartják, hogy a háziorvosi praxisokat működtető cégek is megfelelő támogatásban részesüljenek.

– A pécsi önkormányzat közgyűlésének döntése értelmében ezért 2016-tól a háziorvosoknak, gyermekorvosoknak és fogorvosoknak 90 százalékos kedvezményt biztosítunk az iparűzési adóból. Ezzel Pécsett a jogszabályban engedélyezett legnagyobb mértékű támogatásban részesítjük a betegellátókat – fogalmazott a politikus.