150 pécsi kisgyerek táborozását segíti a városvezetés

Hogy ne maradjanak felügyelet nélkül a pécsi gyerekek és ne kerüljenek veszélybe a szülők munkahelyei a nyáron, az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ három tervezett Erzsébet-tábora mellett további nyolc turnusban gyermektáborokat hirdetett meg, azonban a beérkező igények miatt a pécsi önkormányzat újabb, több mint 150 pécsi gyermek táboroztatását teszi lehetővé egy 10 millió forintos táborozási keret létrehozásával.

A közlemény legfontosabb pontjai:

  • Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ három tervezett Erzsébet-tábora mellett további nyolc turnusban hirdetett gyermektáborokat, azonban nem maradt hely 40 gyermeknek.
  • A Pécsi Kulturális Központ által szervezett táborok esetében is három új 20 fős csoport indítására nyílik lehetőség.
  • A pécsi önkormányzat 10 milliós keretet biztosít a létszámbővítésekhez, ezzel újabb, több mint 150 pécsi gyermek táboroztatását teszi lehetővé.
  • A táborok előkészítése folyik, a keretről a döntést július 15-én hozza meg a pécsi közgyűlés.

Korábban itt írtunk arról, hogy június végétől egészen augusztus végéig szervez megfizethető, tematikus napközis táborokat pécsi gyermekeknek az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ.


Íme a városháza közleménye:

„A város vezetése az elmúlt időszakban folyamatosan nyomon követte a táboroztatási igényeket annak érdekében, hogy a pécsi szülőket segíteni tudja, miután az új koronavírus járvány idején sokuk kénytelen volt kivenni szabadsága egy részét, vagy akár az egészet.

Fontos célunk, hogy egy pécsi gyermek se maradjon nyáron felügyelet nélkül, ahogy az is, hogy ne kerüljenek veszélybe újabb pécsi munkahelyek. Az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ is e cél érdekében hirdetett meg a 3 tervezett Erzsébet-tábora mellett további 8 turnusban gyermektáborokat.

A beérkezett igények alapján a családsegítő szolgálat táboraiban 40 gyermekre nem jutott keret, és a Pécsi Kulturális Központ által szervezett táborok esetében is 3 új 20 fős csoport indítására nyílik lehetőség.

Pécs önkormányzata fontosnak tartja, hogy a korábban bevezetett támogatásokon túl keretet biztosítson a fenti létszámbővítésekhez is, ezzel újabb, több mint 150 pécsi gyermek táboroztatását tesszük lehetővé és támogatjuk.

Készülve arra, hogy további táborozási igények is megjelenhetnek, a fenti döntések meghozatalával együtt a már meglévők mellett egy új, 10 millió forint összegű táborozási keretet hozunk létre annak érdekében, hogy egy pécsi gyerek se maradjon ellátatlan a járványt követő nyári hónapokban. A táborok előkészítése folyik, a keretről a döntést július 15-én hozza meg a pécsi közgyűlés.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”

Hirdetés