20 millióból újítják fel a Pécsbányai Közösségi Házat

A Pécsbányai Közösségi Házon korábban egy másik Európai Uniós projekt keretében zajlottak már felújítási munkálatok: megvalósult a részleges akadálymentesítés, hőszigetelés és tetőfelújítás, ám az akkor rendelkezésre álló források nem voltak elegendők ahhoz, hogy a ház kellő komforttal tudja kiszolgálni a közösség igényeit.

hirdetés

A mostani támogatási keret tartalmazza a padló- és járófelületek felújítását, belső nyílászárók cseréjét, nagyobb klubhelyiség kialakítását, kertrendezést, új öltözői és konyhai eszközök beszerzését, hangosítás kiépítését és műszaki, informatikai eszközök vásárlását.

A projekt keretében megtörténhet egy napelem beépítése is, amely fedezi az épület villamosenergia-szükségletét és befejeződhet a ház akadálymentesítése.

A fejlesztésnek köszönhetően várhatóan 2021 végére Pécsbánya egy felújított, a városrész központjában elhelyezkedő, akadálymentesített, rendezvény-infrastruktúrával ellátott, minden korosztály igényeit kielégítő közösségi házzal gazdagodik.

Ezzel a Pécsi Helyi Akciócsoport Egyesület által támogatott negyedik, utolsó pécsi helyi kulcsprojekt megvalósítása kapott zöld utat: korábban a Kertvárosi játszótér fejlesztése, a KRESZ-Park fejlesztése, illetve a Hirdi Közösségi Ház fejlesztése részesült támogatásban a Helyi Közösségi Fejlesztési Stratégia (HKFS) keretében – előbbi két fejlesztést már birtokba is vehették a pécsiek a közelmúltban.

hirdetés

Hirdetés