200 liter szesszel bukott a csempész

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Baranyai megyei pénzügyőrei az udvari határátkelőhelyen egy szerb rendszámú Opel személygépkocsi rejtett tartályából 200 liter alkoholt foglaltak le. Az ügyben 1,3 millió forint jövedéki bírságot szabott ki a NAV.

hirdetés

A NAV baranyai pénzügyőrei – rendőri jelzés alapján – az udvari határátkelőnél megállítottak egy szerb rendszámú Opel személygépkocsit. A magyar-szerb kettős állampolgárságú sofőr elmondta, hogy zenélni jött Magyarországra, de a járőrök gyanúsnak vélték, hogy csak kettő kottatartó volt a kocsiban, így az autót teljes körűen átvizsgálták. A gépjármű csomagterének padlólemezét a gyárihoz képest 10 centiméterrel megemelték, ez alá egy egyedi gyártású tartályt helyeztek, amely a duplafalu benzintartályban kialakított mélyedésbe illeszkedett.

A tartályban lévő 200 liter alkohol származását, adózott voltát a jármű vezetője nem tudta igazolni, ezért a hivatal munkatársai az előkerült alkoholt és a járművet lefoglalták, egyidejűleg 1,3 millió forint jövedéki bírságot szabtak ki, valamint feljelentést tettek a NAV bűnügyi igazgatóságánál. A sofőr ellen már korábban is indítottak hasonló ügyben eljárást.