8 C
Pécs
szombat, április 20, 2024
KezdőlapPécs Aktuál2020-ban 300 millió maradt a Pécsi Vagyonhasznosító bérlőinél

2020-ban 300 millió maradt a Pécsi Vagyonhasznosító bérlőinél

A Pécsi Vagyonhasznosító (PVH) Zrt. az új koronavírus első hulláma óta dolgozik azon, hogy lehetőségei szerint enyhítsen ingatlanai bérlői, a pécsi vállalkozások terhein – derül ki a cég lapunkhoz eljuttatott közleményéből. 

Az önkormányzat vagyonhasznosító cége már 2020 márciusában, a koronavírus-járvány első hullámának kezdetén soha nem látott kedvezménycsomagot dolgozott ki teljes bérlői körére. Az újranyitás után a PVH az azt követő két hónapban is lépcsőzetes kedvezményt nyújtott abban a nyári időszakban, amikor a belföldi turizmusnak és a pécsieknek köszönhetően a belváros éppen tele volt élettel.

A járvány 2020 novemberi második hullámát követő kormányzati korlátozó intézkedések elsősorban a vendéglátó szektort sújtották, a PVH ehhez igazodva a részükre megint csak kedvezményes bérleti díjkonstrukciót alakított ki, ami ma is érvényben van.

A fenti csomagoknak köszönhetően 2020-ban az önkormányzati cég több mint 300 millió forintot hagyott a pécsi vállalkozásoknál.

A fenti intézkedések mellett a PVH lehetőséget nyújtott teljes bérlői körének fizetési határidő hosszabbításra, illetve részletfizetési megállapodásra is.

Egyre több nem a vendéglátó szektorban érdekelt bérlőtől érkezett újabb igény a bérleti díj
csökkentésére. Erre reagálva a PVH már január végén megkezdte harmadik kedvezménycsomagjának kidolgozását is. Ez még folyamatban van, a csomag részleteit a kormány március 1-jét követő időszakra vonatkozó döntése után fogja a társaság ismertetni.

A fenti csomag természetesen a Ferencesek utcájában működő üzleteket is érinteni fogja. A nemrég felújított sétálóutcában lévő PVH-ingatlanok bérlőitől a járvány teljes időtartamát tekintve, azaz 2020. március elsejétől mostanáig átlagosan az esedékes bérleti díj kétharmadát szedte csak be a társaság, ide értve a nyári időszakot is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő