227 új, modern kórházi ágy érkezett a pécsi klinikára

Mintegy 150 millió forint értékben összesen 227 modern, hidraulikus kórházi betegágy érkezett a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjába, melyeken 16 betegellátó egység osztozhat már.

A modern, komfortos ágyakat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében szerezte be a pécsi klinikai központ, melynek révén közel 460 millió forint vissza nem térítendő támogatásból fejleszthetett az intézmény – derül ki a PTE közleményéből.

A projekt 2017-es indulása óta az új ágyakon felül 130 elektronikusan mozgatható multifunkcionális ápolási ágyat, 10 elektronikus kórtermi ágyat, 44 intenzív betegellátásra felkészített multifunkcionális betegágyat, 4 traumatológiai ágyat, 34 újszülött betegágyat, 30 speciális, elektromosan állítható, felfekvést megelőző matracot, 126 felfekvést megelőző szivacsmatracot, 400 hagyományos szivacsmatracot, 21 fekvő tolókocsit, 88 gurulós infúziós állványt és 50 ülő tolókocsit szerzett be a PTE Klinikai Központja.

Sebestyén Andor, a klinikai központ elnöke az eszközpark modernizációja kapcsán elmondta:

A korszerű ápolási eszközök beszerzésével jelentősen javult a betegellátás minősége, növeli a betegek komfortérzetét, és várhatóan kevesebb lesz az ápolási szövődmény. Hatékonyabbá válik a betegek mobilizációja, ezáltal gyorsabb lesz a gyógyulás. Emellett az új eszközök jelentősen könnyítik az ápolást végző szakdolgozók munkáját. Ráadásul a modern eszközöknek köszönhetően a biztonságos és szakszerű betegmozgatás növeli a betegbiztonságot is.
hirdetés

Hirdetés