30 évet ünnepelt a pécsi borklub

Megtelt ünneplőkkel a napokban az ANK színházterme: a Bacchus Borklub ünnepelte fennállásának 30 esztendős évfordulóját, az eseményen sor került a Márton-napi boráldásra is.

Kereken harminc esztendeje kezdte meg működését a Pécs és Környéke Szőlészek-Borászok Kertbarát Kör Bacchus Borklub, az eseményre ünnepséggel készültek a klub tagjai. (Érdekesség, hogy 1987-ben, amikor a klub megalakult, egyben Pécs is elnyerte a szőlő és a bor városa címet.) Az ANK színházterme meg is telt ünneplőkkel, meghívottakkal, a résztvevőket mások mellett Csizi Péter országgyűlési képviselő, Kövesi Mária önkormányzati képviselő és Szent-Miklóssy Ferenc, a Kertészek és Kertbarátok Országos Szövetségének elnöke is köszöntötte. Csizi Péter képviselő külön is kiemelte azt a munkát, amit a klub a bor, a szőlő, a kertművelés népszerűsítése érdekében tett Pécsért, Kertvárosért.

Megtelt az ANK színházterme az ünnepre

A Bacchus Borklub a 30 éves jubileumra egy színvonalas kiadványt is elkészített, amelyben olvasható a szervezet története, de számos fénykép is megtalálható benne, melyek önmagukban is egy kis időutazást jelenthettek a klub tagjainak.

Az újbor megáldása immár hagyomány

Az ünnepségen került sor az immár hagyományos Szent Márton-napi bormegáldásra is, dr. Horváth István kanonok végezte el a szertartást.

Az esemény közös vacsorával zárult, ahol a klubtagok és a vendégek természetesen az idei borokat is megkóstolhatták Márton-nap alkalmából.

(Fotók: Somfai János, Bacchus Borklub)