300 liter vízzel locsoltak – Videó!

Húsvét hétfőn Szabadszentkirályon a helyi önkéntes tűzoltók 300 liter vízzel locsoltak meg 116 hölgyet és asszonyt, akik önként vállalták a rekordkísérletben való részvételt.

hirdetés

– Az egyesületünk tűzvédelmi feladatokat lát el, riasztásra vonul. Ugyanakkor most, húsvét hétfőn egy rendkívüli rekordkísérlettel próbálkoztunk, hogy ezzel is felhívjuk a hagyományokra a figyelmet – mondta Gyulai Krisztián, a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.

A rendezvényen részt vett a Magyar Rekord Egyesület elnöke is. Sebestyén Ákos, aki egyesével számolta meg a locsolásra jelentkező hölgyeket, regisztrált mindent és mindenkit, hogy hiteles legyen a nagy szabadszentkirályi locsolás.

– Ez egy teljesen új kezdeményezés, a húsvéti hagyomány egyfajta újraértelmezése, hiszen egy érdekes, rekordkísérletnek lehettünk tanúi, egyszerre egy helyszínen egy tűzoltófecskendőből ennyi hölgyet még nem locsoltak – mondta Sebestyén István.

A Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület nem titkolt célja, hogy ezzel az akcióval ne csak a néphagyományra, hanem a tűzoltókra is felhívja a figyelmet, hiszen sok településen önkéntesek látnak el szolgálatot, akik várják a fiatalok jelentkezését az egyesületekben.

A címlapos képet Horváth Róbert készítette.