12 C
Pécs
péntek, április 19, 2024
KezdőlapPécs Aktuál3500 nehéz sorsú gyermek mehet ingyen az állatkertbe

3500 nehéz sorsú gyermek mehet ingyen az állatkertbe

A Somogy, a Baranya és a Tolna megyében nevelőszülőknél, gyermekotthonokban élő gyermekek mostantól ingyen nézhetik meg a pécsi állatkertet. A zoo elképesztő rekordokat döntöget. 

Alig nyitott meg másfél hónapja a pécsi állatkert, de immár 62 ezren nézték meg az 1,8 milliárd forintból teljesen megújult és átalakított modernizált létesítményt. A látogatók fele gyermek volt, akik a családjukkal, szüleikkel érkeztek. Mostantól azonban olyan gyermekeknek is lehetőséget biztosítanak, akiknek nem lenne rá módjuk.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Baranya Megyei Kirendeltsége  és a Pécsi Állatkert együttműködési megállapodást kötött arról, hogy az igazgatóság intézményeiben élők térítésmentesen nézhessék meg a mecsekoldali vadasparkot.

állatkert, hl02
3500 gyereknek segítenek ezzel

A megállapodás ünnepélyes aláírásakor tartott sajtótájékoztatón dr. Gálné dr. Babinecz Erzsébet, a baranyai kirendeltség igazgatója elmondta, az ellátotti körükbe tartozó gyermekek sokszor nagyon sivár körülmények között élnek, nem jutnak olyan élményekhez mint azok, akik egy ép, szerető családban nőnek fel.

Mint mondta, ezért egy esélyteremtési programot dolgoztak ki, hogy számukra is biztosítsák az egyenlő esélyeket, de ehhez olyan partnerek kellenek, mint a pécsi állatkert. Ugyanakkor az együttműködést kiterjesztették három megyére, így a somogyi és tolnai nevelőszülőknél, vagy nevelőotthonokban élő gyerekek is ingyen látogathatják a létesítményt – összesen háromezren.

Őri László, Pécs alpolgármestere elmondta, szimbolikus lépés ez, amely azt üzeni: a társadalmi felelősségvállalás jegyében Pécs lehetőséget biztosít azoknak is, akik nehéz helyzetben élnek, akiknek nem adatik meg, hogy ép családban nőjenek fel, nevelőszülőknél vagy gyermekotthonokban élnek.

állatkert, hl01
Az állatkert nyitott más szervezetekre is

– Felemelő érzés, hogy a város támogatásával, az együttműködő partnerrel kialakított konszenzussal létrejöhetett ez a megállapodás – mondta Borbás Károly, a Pécsi Állatkert igazgatója. -Nyitottak vagyunk más szervezetek partnerségére is, amelyek valamilyen hátrányos helyzetű társadalmi csoportot képviselnek.

Borbás Károly elmondta azt is, hogy a nyitás óta eltelt időszakban nagyon sokat dolgoznak azon, hogy minél többen megismerhessék a pécsi állatkert értékeit.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő