40 éves fennállását ünnepli a Kodály Zoltán Gimnázium

November 28-án jubileumi ünnepséget tartanak a pécsi Kodály Zoltán Gimnáziumban az intézmény fennállásának 40. évfordulója alkalmából. Az egész napos programsorozat keretében várják az egykori diákokat és jelenlegi tanulókat, hogy osztálytalálkozókon találkozhassanak egymással, s hogy a napot nosztalgiabállal zárják.

hirdetés

A Dobó István utcában 1975-ben átadott oktatási intézmény mára a város egyik legjobb kéttannyelvű iskolája lett, az olasz tagozat az országban is az elsők között kezdte meg működését. A negyvenedik évfordulóra emlékező jubileumi program november 28-án, szombaton 10 órakor kezdődik nagyszabású ünnepi műsorral az iskola aulájában.

Előbb az esemény fővédnöke, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár mond köszöntőt, majd az intézmény eddigi igazgatói foglalják össze röviden az elmúlt negyven év eseményeit: az első két évtizedről Veres János, az utóbbi 20 évről Gaál Tibor emlékezik meg.

Az évfordulóra különleges műsorral készültek a szervezők. Az ünnepség célja az iskola múltjának és jelenének felidézése és egy lehetséges jövőkép felvázolása. A műsor első felében bemutatkoznak a különböző tagozatok képviselői, így lesz majd több nyelven megszólaló zenés irodalmi produkció, hangszeren játszó spanyol tagozatos diák és éneklő-táncoló humán tagozatos tanuló is. A műsor második felében egykori diákok lépnek fel, akik a gimnáziumban megszerzett tudásra alapozva váltak sikeres felnőtté.

Az ünnepi műsor után állófogadást tartanak az iskola valamennyi dolgozója, az egykori kodályos kollégák, az öregdiákok és a meghívott vendégek számára. A fogadást követően osztálytalálkozókon eleveníthetik fel középiskolás éveiket a résztvevők, huszonnyolc egykori osztály tanulói ülhetnek ismét iskolapadba. A napot nosztalgiabál zárja.