Pécsi MSZP-sek a világításról

Pécsen nem történt bűncselekmény, ezért nem is vitték el a nyomozók az iratokat – mondta Gulyás Emil, az MSZP pécsi képviselője a közvilágításról szóló sajtótájékoztatón, amelyen kérdésre válaszolva is kijelentette: a város nem tagadta meg az ezzel kapcsolatos iratok kiadását. Ugyanakkor az adatokat keveslik.  

Nem először foglalkozik az MSZP a pécsi közvilágítás kérdésével, lévén, országos kampányt indítottak a szocialisták a témában. Az MSZP-sek kérték a közvilágításra vonatkozó szerződések anyagát, de nem voltak megelégedve, emiatt tartottak sajtótájékoztatót.

Gulyás Emil MSZP-s pécsi városházi képviselő azt mondta, hogy titkolóznak, ezért egy ellenzéki képviselőkből álló árnyékbizottságot akar, hogy nyomást gyakoroljanak a városra. Ugyanakkor egy baloldali lap kérdésére válaszolva azt mondta, a pécsi önkormányzat nem tagadta meg az iratok kiadását.

A szocialisták szerint ugyanis keveset kaptak. Gulyás azt is mondta, mivel Pécsen nincs büntetőeljárás, így nem is tagadhatják meg erre hivatkozva az anyagok kiadását. Mindenesetre Csizi Pétertől, Páva Zsolttól is várnak válaszokat.

Szakács László MSZP-s parlamenti képviselő nagyjából elismételte a szocialisták országos kampányának megfelelő mondatokat, amiben ostorozta a fideszes belügyminisztert, az Elios céget, Hamar Endrét és Tiborcz Istvánt, valamint az OLAF-jelentésről beszélt. Azt is monda, hogy Komlón nem az Elios nyert, de pályázott, helyette egy másik cég nyert, amely Felcsúton és Mohácson dolgozott.

A szocialisták szerint olcsóbban is meg lehetett volna csinálni a pécsi fejlesztést, s bár volt egy másik pályázó is, az nem adott be teljes körű pályázatot, hiánypótlásra szólították fel, amit azonban teljesített.

Pécsett 2015-ben kezdődött el a közúti lámpatestek rekonstrukcióját célzó program. Az első ütem során 7163 lámpát cseréltek le modern és hatékonyabb LED-es izzókra, melyek beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, hiszen éves szinten 2,3 GWH villamosenergiát takarítottak meg.

A fejlesztés kapcsán azzal számoltak, hogy még a fejlesztési hitel kifizetése mellett is olcsóbb a világítás Pécsen, s a hiteltörlesztés lejártával pedig jóval gazdaságosabb lesz.

Hirdetés