12 C
Pécs
csütörtök, április 18, 2024
KezdőlapPécs AktuálTöbb szociális szakember a pécsi családsegítőnél

Több szociális szakember a pécsi családsegítőnél

Közel 30 millió forintos plusz pályázati forrás jut a pécsi és Pécs környéki veszélyeztetett, valamint krízishelyzetbe került óvodás és iskolás gyermekek szociális segítésére. Így most a foglalkoztatottakon túl újabb három szociális segítő dolgozhat három település oktatási intézményeiben, ezzel összesen 4500 gyermeken segítve.

A pályázat nyertese, az Esztergár Lajos Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ célja, hogy szakembereikkel a bajba jutott gyermekeknek, családoknak segítsen a krízishelyzetek, problémák kezelésében, a kiváltó okok feltárásában.

Őri László alpolgármester közölte, a mostani 30 milliós pályázati siker egyfajta mérföldkő a szociális ellátások terén, mivel ennek köszönhetően közel másfél évig plusz három szociális segítő tud a hátrányos helyzetű óvodás és iskolás gyermekekkel foglalkozni, így a családsegítő központ 4500 gyermekre tud nagyobb figyelmet fordítani.

A pécsi szolgálat három oktatási intézményt és a hozzájuk tartozó óvodákat és iskolákat vonja majd be a pályázatba.

Elmondta, hogy a pécsi közgyűlés megemelte a pályázat idejére az intézmény szakmai létszámát három fővel, hogy külsős személyek bevonása nélkül tudja az intézmény biztosítani a pályázat során a szakmai követelményeket. Továbbá a pályázat lejárta utáni időszakra biztosította a szakemberek bérét további két évre.

A pályázati forrásból továbbá három nagyobb kirándulást is terveznek a Balatonra, Visegrádra és Budapestre, valamint Óbányára.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő