Látványos rúdugró bemutató versenyt szerveztek a pécsi atléták

Pécsen eddig példátlan bemutató rúdugróversenyt szervezett a PSN Zrt. A Várkői sporttelepen szerda délután szerte az országból összesen három klub delegált atlétái mérettették meg magukat. A szakosztályvezető Ferenczi Imre meghívására tiszteletét tette Gyulai Miklós is, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke. A pécsiek két büszkesége, Garamvölgyi Petra és Borhy Anna is indult a versenyen.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke lapunknak azt nyilatkozta, Pécsen mindig volt, van, és lesz is atlétika – igaz, a múltban kicsit erősebb volt jelen az országos mezőnyben. Most az a cél, hogy a helyi atlétikát a hajdanvolt színvonalára visszaemeljék a következő években.

– Hazánkban fontos, hogy a nagyobb városokban ott legyen az atlétika, ezt pedig leginkább különböző események megszervezésével lehet elérni – mint például ez a kezdeményezés.

Elmondta, ugyan ez most „csak” egy rúdugróverseny, de ha a következő években sikerül fejleszteni a létesítményt, megteremteni a kor követelményeinek megfelelő körülményeket, esetleg építeni egy fedett csarnokot, a pécsi atlétika előtt komoly, szép jövő állhat.

– Tehetségek mindig, minden korosztályban vannak, csak meg kell találni őket. Lehetőséget kell adni a versenyzésre, célokat kitűzni eléjük, motiválni őket.

Gyulai Miklós

– Három év múlva Budapest atlétika-világbajnokságot rendez. Ilyen lehetőséget ez a sportág itthon még nem kapott, és ezzel a következő 15 év atlétikáját kell megalapoznunk, nem csak az előttünk álló hármat – tette hozzá.

Garamvölgyi Petra a levegőben

– Sajnos a koronavírus kicsit keresztülhúzta a számításainkat, az MTK és az Ikarus klub lemondta a szereplést. Ugyanakkor Gödöllőről és Bonyhádról érkeztek versenyzők, tőlünk pedig Borhy Anna és Garamvölgyi Petra tehetséges rúdugrók állnak rajthoz – nyilatkozta Ferenczi Imre, a PSN atlétika szakosztályának vezetője.

Ferenczi Imre szakosztályvezető

Elmondta, összesen heten „állnak rajthoz”, összevonták a nemeket. A bemutató verseny az ő ötlete volt, mint mondta, Gyulai Miklóst szerette volna Pécsre hívni: nézze meg a létesítményt, a pályát, és ha lehet, a következő létesítmény-fejlesztési pályázatokba vonja bele a PSN Zrt.-t is.

Garamvölgyi Petra szép eredményeket ért el
Borhy Anna a magasban

hirdetés

Hirdetés