6 kisbolt, amit imádunk Pécsen!

Bele is őszülnénk, ha csak a multikban tudnánk vásárolni – legyen az zöldség, hús, vagy egyéb élelmiszer. A belvárosban van néhány remek hely, ahova minden háziasszonynak (vagy férjnek) érdemes ellátogatnia, ha minőségi ételt akar sütni/főzni.

hirdetés

Gastropolitan

A Gastropolitan delikát Uránvárosban található, mely húskészítményeket és fűszereket is kínál a pécsieknek. A boltocskában a marharostélyostól elkezdve a francia sajtokon keresztül a perzsa sáfrányig rengeteg minden van. A többnyire pécsi, baranyai és magyar beszállítókkal dolgozó Gastropolitanban csakis minőségi termékekkel találkozunk.

Bár nem a frekventáltabb belvárosban van, hiszen az Alpári Gyula utcában lelhető fel az üzlet, a húsboltot mégsem csak a helyiek szeretik, hanem a külföldiek is. Ráadásul nem csak helyi megrendeléseik vannak, elég gyakran szállítanak az ország különböző pontjaira – sőt  még külföldre is. Ha egy jó steakre vagy kacsamájra vágyunk, mindenképpen látogassunk el ide!

Keleti ízek boltja

Az Király utcában igazi hiánypóló közel-keleti szupermarket nyílt nemrég, szemben az egykori Ferhád pasa dzsámijával, az Oázis gyrosos mellett. Van itt minden a kelet csemegéiből, ráadásul a belváros szívében, aminek mi kifejezetten örülünk. Mivel néhány napa indultak csak el,  így a kínálat még nem teljes, de máris nagyon érdekes, hiszen olyan hozzávalókat vásárolhatunk, amit még a szupermarketek sem tudnak überelni.

spices-white-pepper-nutmeg-45844

Paleósok és ételallergiások boltja

A Ferencesek utcájában található Ehető Egészség nevű kisboltban speciális alapanyagokat találhatnak az ételallergiások, például a gluténérzékenyek és laktózérzékenyeknek, valamint a paleo életmódot követőknek és diétázóknak is. Oldalukon lépten-nyomon találkozhatunk rendkívül izgalmas receptekkel, ingyenes dietetikai előadásokkal és egyéb hasznos információval is. Diétás fánk kókuszolajban? Vagy szénhidrátszegény, paleo eperhabos rolók? Bármi legyen az ötletünk, itt találunk hozzá alapanyagot.

Tógazda Halpiac

A Rákóczi út 28. alatt található halpiac másfél éve látja el a pécsieket halkülönlegességekkel. Az édesvízieket közeli gazdaságokból hozzák, a tengeri halakat Horvátországból szállítják – frissen, nem fagyasztott állapotban. A kagylókat például közvetlenül egy tengeri akváriumból adagolják a vásárlóknak. A tulajdonosok gondoltak azokra is, akik nem szeretik, vagy nem értenek a halpucoláshoz, filézéshez, ezért konyhakész termékeket is árulnak. Egy jó halászléhez pedig szó szerint mindent megvehetünk itt, még a gyufatésztát is.

pexels-photo-59010

Herbaház, az egészség áruháza

A Farkas István utca 1. szám alatti Herbaház, az egyik kötelező boltja az egészséges életmódot követőknek. Ebben a boltban az egészségtudatos vásárlók, a speciális táplálkozási igényűek, a vegetáriánusok és a bioterméket keresők is megtalálják azt, amire szükségük lehet. Ráadásul igazoltan cukorbeteg, illetve lisztérzékeny vásárlóknak 14%-os kedvezményes kártyát biztosítanak a betegségüket érintő termékkör megvásárlására.

Jovánczai Hétpecsétes Füstöltáru Bolt

A Jovánczai Hétpecsétes Füstöltáru Bolt a gyulaji Hetedhét Határ Szociális Szövetkezet bemutatóboltja. A Tolna megyében előállított zöldség-gyümölcs, valamint húsárut a falu tartósító üzemében, hagyományos technológiák szerint dolgozzák fel. A bolt nemcsak fantasztikus húsáruval látja el a betérőt, de maga a helyiség is gyönyörűen megkomponált. A boltról itt írtunk bővebben.

húsbolt, hl2