638 pécsi gyerek kap ingyenes ebédet

Nyáron a város legrászorulóbb gyermekei kaphatnak egyszeri meleg ételt – erről döntött a pécsi közgyűlés.

hirdetés

Az előző évi tapasztalatok alapján a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő – jelenleg 5380 fős – létszámon belül az 1-8. osztályos tanulók korcsoportját vonják be a nyári étkezés lehetőségébe. A területi szociális központok a lehetőségről értesítik az érintett családokat, s érkezési sorrendben folyamatosan fogadják a jelentkezéseket.

A Páva Zsolt, Pécs polgármestere által jegyzett városházi dokumentum szerint a korábbi jelzések alapján – a korcsoportból – várhatóan 650-700 fő gyermek étkezésének biztosítására mutatkozik igény. Azért ennyire, mivel a családok általában nem egész nyáron, nem folyamatosan szeretnék igénybe venni az étkezést, hanem rövidebb ideig.

Az önkormányzat idén 8 milliót különített el erre a célra, ehhez jönne még a minisztériumi 4 millió. Az előzetes egyeztetéseket követően a megpályázott létszám 638 fő lehetne, az étkeztetés pedig  június 22-tól  augusztus 19-ig tartana, így 43 munkanapon adnának enni a rászorulóknak.

A városi közétkeztető, a Hungast vállalta, hogy lefőzi és kiosztja, helyenként kitálalja az ebédet. A korábbi évekhez hasonlóan a város a gyermekek lakóhelye szerinti legközelebbi főzőhelyeken szeretné megoldani az étkeztetést, így a rászoruló családoknak nem kellene utazniuk külön az ebéd miatt. A 9 hétig tartó étkeztetés első három hetében 8, azt követően 5 helyszínen valósul meg folyamatosan az ételosztás.