7 dolog, amit ki kell próbálnod áprilisban!

Durva váltással ütött be a kora nyár, kettőt sem pislogtunk és máris mínusz 15 fokból strandidő lett. Az április 24 fokkal és verőfényes napsütéssel kezdődik, ráadásul ebben a hónapban rengeteg új hely nyílik a belvárosban, úgyhogy csak kapkodtuk a fejünket, hogy mit tegyünk bele áprilisi ajánlónkba. Íme, legújabb listánk.

hirdetés

1. Kóstold meg a legújabb ízeket!

Waffelező, sörbár, kolbászozó és kürtőskalácsba töltött fagylaltokat áruló hely is nyílik április magasában Pécsen. Nem tudjuk mi történt, de annyi új hely nyílik, hogy alig győzzük majd tesztelni őket. A legtutibb helyekről itt, és itt írtunk, érdemes őket végigfutni és rákattanni a legjobbakra!

jókai tér, hl03

2. Nézd meg a csodálatos árnyjátékokat!

Nem mindennapi fesztiválnak ad otthont Pécs április 21-e és 25-e között: a KaraKulit Nemzetközi Árny-Játék Fesztivál és Kiállítás áprilisban a világ legkiválóbb árnyjátékművészeit hívja a városba. Árnyjátékot nézhetünk számos helyszínen, még a dzsámin, a Nádor és a Nagy Lajos Gimnázium falain is. A kiállításra többek között Indiából, Kínából, Indonéziából, Törökországból, Spanyolországból, Csehországból, Szlovákiából is érkeznek bábművészek, a megnyitón pedig a dzsámira, a Nagy Lajos Gimnázium és a Nádor szálló falára is árnyjátékokat vetítenek majd. Bővebb információt itt találunk.

3. Vízisízz kedvezményesen!

Már napok óta hatalmas a sportoló tömeg a szabadidőparkban, április elsején ráadásul kinyit a Central Wakeboard, rögtön kedvezményesen, 2000 forintért csúszhatunk. A fantasztikus idő miatt korábban nyitó sportlétesítményben nem csak wakeboardra van lehetőség, futhatunk a rekortán pályán, de gyúrhatunk a szabadtéri kondiparkban is.

wakeboard, tüskésrét14

4. Ünnepeld a medvehagymát!

Orfűn a már jól megszokott medvehagymáé lesz a főszerep április 8-9-én. Lesz megint minden, ami szem-szájnak ingere, a medvehagymafagyitól elkezdve egészen a medvehagymás péksüteményekig. Elég, ha az illat után megyünk, de a biztonság kedvéért: a helyszín a Kemencés Udvar és Tájház. Az eseményt itt érhetjük el.

5. Csápolj a Zsolnay-negyedben a PEN-en!

Április 28-29-én lesz idén az egyetemisták kedvenc minifesztiválja, a Pécsi Egyetemi Napok. Az év egyetemi bulija ráadásul a PTE 650. évfordulójára esik idén, úgyhogy plusz csapatásra készülhetnek a pécsiek. Line-up már van, ide kattintva nézhetjük meg, hogy kik adják majd a hangulatot.

Pécsi Egyetemi Napok

6. Áss a lélek mélyére a Psziesztán!

Pécs legtutibb pszichológiai „fesztiválja” április 6-8 között lesz a Művészetek és Irodalom Házában. A Pécsi Pszichológus Napokon, vagyis a Psziesztán idén is egy központi téma köré szerveződik a háromnapos programkavalkád: az életünk szerves részét képző online és offline hálózatokat veszik górcső alá. Lesz előadás, műhely, kerekasztal-beszélgetés, hallgatói előadások, állandóan látogatható szekciók, csodás sütik és tea – és ami a legfontosabb, nemcsak pszichológusoknak, hanem laikusoknak is! Esemény itt!

7. Utazz vissza a középkorba a Tudásközpontban!

Egy igazi időutazáson vehetünk részt április 26-án a Tudásközpontban. Visszautazhatunk ugyanis a középkorba, így autentikus középkori ételeket ehetünk, meséket hallgathatunk és utazhatunk el a középkori várakhoz 3D-s kisfilmek segítségével. Lesz ezeken kívül iniciálé-festés, címertervezés, kódexkötés, puzzle és irodalmi kvíz is. Kattints ide az eseményhez!