7 dolog, amit próbálj ki szeptemberben!

Vége lesz a kánikulának és a balatoni hétvégéknek, de ez nem jelenti azt, hogy rögtön téli álomba zuhan a város! Ha nem bírod elűzni a depressziós gondolatokat, megnyugtatunk, hogy a nyári pezsgés folytatódik Pécsen, szeptemberben ugyanis rengeteg program közül válogathatunk! Íme, a legjobbak:

hirdetés

Hallgass szarvasbőgést a Mecsekben!

Szeptembertől a gímszarvasbikák vágyakozó, harci hangjától zeng az egész Mecsek, ami a városi füleknek igazi csemege lehet! A nász idején, vagyis szeptember elejétől október végéig a kifejlett bikák jellegzetes bőgésükkel hívják fel a nőstények figyelmét. A hűvösebb, párás időben, éjszaka hallani leginkább a bikák dalát, de sokszor előfordul fényes nappal, melegben is. Az erdőjárási tilalmat figyelembe véve, a Mecsekben akár parkolóban leállva is hallhatjuk a szarvasok nászát!

Öltözz be a Pécs City Karneválon!

Ötödik alkalommal ölt jelmezt városunk a Pécs City Karneválon – ezúttal szeptember 16-án. A rendezvény először őrültségnek tűnt mindenkinek, de a karnevál mára már országos hírnévre tett szert. Idén – ahogy tavaly – tizenöt helyszínen még külön bulizhatunk a karnevál után, és persze az alatt is rengeteg helyen szól majd a zene. A forgatag a már megszokott, tavalyi útvonalon halad a Széchenyi tértől egészen a Zsolnay-negyedig.

Az eseményt itt találjuk!

Vegyülj el a tömegben a Pécsi Napokon!

A Pécsi Napok bizonyára nem ismeretlen egy helyi számára sem. Ez a rendezvény valóságos programkavalkáddal várja a közönséget idén szeptember 14-24 között, Pécs rendhagyó módon bemutatkozó múzeumainak, szakrális tereinek és ipari műemlékeinek környezetében. A programsorozat változatos nappali elemei a családok és idősebbek számára is tartalmas kikapcsolódást kínálnak, az esti koncertek pedig a fiatalabbaknak kedveznek. A gasztronómiát és a jó baranyai borokat kedvelők korosztálytól függetlenül lazíthatnak a pécsi belváros hangulatos helyszínein.

Kortyolj fantasztikus borokat Palkonyán

Szeptember 29-30-án a Palkonyai Nyitott Pincék ezúttal szüreti kiadásban jelentkezik. Huszonnegyedik alkalommal sütkérezhetünk és borozhatunk Baranya megye egyik leghangulatosabb vidékén, az idén kétnaposra bővült rendezvényen.

Még több infó ide kattintva!

Fuss a Rákgyógyításért Pécsett

Három kilométeres futással jótékonykodhatunk szeptember 9-én. A rendezvény nevezési díját (fejenként 1000 forint) a Posta a pécsi székhelyű Nőgyógyászati Daganatos Betegekért Alapítvány javára utalja át. A nevezők a program napján, kedvezményes áron tekinthetik meg a Pécsi Állatkertet és a Csontváry Múzeum kiállításait.

A futás részleteiről itt!

Nézegess gyönyörű veteránautókat

A Magyar Autóklub és a Zsolnay Örökségkezelő NKft. szervezésében igazi kincseket láthatunk szeptember 17-én 9 órakor a Széchenyi téren. A 23. Nemzetközi Veterángépjármű Találkozón nem mindennapi oldtimerek vonulnak fel!

A részletes programért kattintsunk ide!

Vegyél részt a Kutatók Éjszakáján 

Táplálkozás, életmentés, film, mozgás, NCIS, kockahas és anatómia lesz a terítéken, de tanulhatunk a holttest-azonosításról és egyéb anatómiai érdekességekről is ingyenesen a Kutatók Éjszakáján. Szeptember 29-én 16.00–22.00-ig hallgathatunk izgalmasabbnál izgalmasabb előadásokat a PTE Egészségtudományi Karán.

Itt olvashatunk az előadásokról!