700 milliós iskolafelújítás Uránvárosban

Újabb iskola felújítására nyújt be pályázatot az önkormányzat, erről a közgyűlés a nyári szünet előtti utolsó ülésén döntött. Most Uránváros egyik központi létesítménye kerül sorra, összesen csaknem 700 millió forintból korszerűsíthetik az intézményt.

hirdetés

A nyári szünet előtti utolsó közgyűlési ülésen született döntés arról, hogy a város pályázatot nyújt be egy újabb iskola modernizációjára: a Bánki Donát utcai intézmény korszerűsítése történhet meg. A létesítményt sokan ismerik, hiszen Uránváros egyik központi iskolája.

Ismét megújulhat egy oktatási intézmény

A tervek szerint az épület teljes energetikai korszerűsítése valósulhat meg, ha sikeres lesz a pályázat. Hatalmas iskolaközpontról van szó, mint a közgyűlési előterjesztésből is kiderült, a fűtött alapterülete 6500 négyzetméter!

A több emeletes (néhol két-, illetve háromszintes épületrészei vannak) intézményt szigetelik a tervek szerint, emellett természetesen a lapostető is új, energetikailag megfelelő burkolatot kap. Ugyancsak szükség lesz a külső nyílászárók cseréjére, valamint új radiátorokra is. Az iskolának uszodája is van, így külön meg kell vizsgálni majd a melegvíz-rendszer korszerűsítésének lehetőségeit.

Sokan ismerik az uránvárosi iskolát

Őri László, Pécs alpolgármestere az ülésen vázolta: az előző években számos oktatási intézmény felújítása zajlott, illetve folyik még ma is. Mint hangsúlyozta, először a rendkívül rossz állapotú, kiürítésre ítélt IMS-iskolák rekonstrukciója volt a legégetőbb kérdés, majd gyakorlatilag minden városrészben megkezdődtek, vagy éppen már befejeződtek munkálatok – ebbe a sorba illik az uránvárosi is.

Az óvodák sem maradnak ki a sorból
Ugyanezen az ülésen határoztak a pécsi képviselők két óvoda energetikai korszerűsítésének pályázatáról is. Ha sikerrel járnak a pályázatok, a Teleki Blanka utcai óvodára több mint 176 millió, míg a Pákolitz István utcai intézményre több mint 43 millió forint juthat.