75 milliója lett a semmiből?

Egyelőre nem lehet tudni, honnan lett pár hónap alatt egy 49 milliós tartozásból plusz 75 millió forintja Kőhegyi Istvánnak – ha valósak a napokban napvilágra került információk. Az MSZP baranyai elnökségi tagja, egyben Tóth Bertalan barátja ma is aktív részese a parlamenti képviselőségért küzdő Tóth kampányának. A Jobbik pécsi szervezete hétfőn bejelentette, vagyonosodási vizsgálatot kérnek az adóhivatalnál a szocialista funkcionárius ellen.

hirdetés

Kőhegyi István (23)

Vasárnap szivárogtak ki az internetre olyan megdönthetetlennek látszó bizonyítékok, bankszámlakivonatok és e-mailes levelezések, amelyek szerint Kőhegyi Istvánnak a „semmiből” lett egyszer csak 65, majd egy évvel később már 75 millió forintja bankszámláján.

Az egykori MSZP-s városi, majd országgyűlési képviselőjét, a Pécs Holding szocialisták által delegált FEB-tagját, a pécsi repülőteret fejlesztő cég volt első emberét kerestük telefonon a rejtélyes 75 millió forint kapcsán, de egyelőre nem értük el. Tóth Bertalant, a baloldaliak pécsi országgyűlési képviselőjelöltjét sem sikerült szóra bírnunk, hiszen – mint mondta – nem tud semmiről, nem ismeri a híreket és ezért nincs is véleménye.

A Jobbik pécsi szervezete azonban hétfőn bejelentette, az adóhivatalhoz fordulnak az ügyben, mert vélelmezik, hogy törvénytelenül szerzett vagyonról van szó.

Németh Zsolt, a Jobbik pécsi parlamenti képviselője azt mondta hétfői sajtótájékoztatóján, hogy a Simon-ügyhöz hasonló történetet sejt a háttérben. Hozzátette: szeretnének utánajárni, honnan, hogyan lett ilyen komoly vagyona Kőhegyi Istvánnak ilyen rövid idő alatt, esetlegesen másvalaki pénzét “parkoltatja-e” a számláján.

– Tudni szeretnénk, hogy valósak-e az internetre kiszivárgott adatok, s ha pedig igen, arra kérjük Kőhegyit, számoljon el vele, hogyan tudott kevesebb mint egy év alatt 70 millió forintra szert tenni. Tóth Bertalantól pedig azt kérdezem, hogy valóban Kőhegyi-e a kampányfőnöke, s ha igazak az adatok – szerinte hogyan sikerült ezt a vagyont felhalmoznia párttársának – magyarázta Németh.

Az egyik, a csaknem tucatnyi nyilvánosságra került dokumentumból...
Az egyik, a csaknem tucatnyi nyilvánosságra került dokumentumból…

– Hogy elősegítsem ezt az ügyet, még hétfőn vagyonosodási vizsgálatot fogok kezdeményezni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, hogy segítsenek ők is felderíteni ezt – jelentette be Németh Zsolt.

Kőhegyi István 2010-es vagyonbevallása szerint egy 231,51 négyzetméteres családi házban lakott, amely egy 1651 négyzetméteres telken áll. 2008-ban Orfűn szerzett felesben egy 750 négyzetméteres üdülő telket, a szűkszavú fogalmazás miatt nem derül ki, hogy van-e rajta vityilló. A vagyonnyilatkozata szerint egy 1.3-as Suzuki Jimny mini terepjáróval jár, amit szintén 2008-ban vásárolt. A képviselő készpénzes megtakarítása 2 millió, magánszemélyekkel szembeni tartozása 10, banki hitele: 39 millió forint volt. Önkormányzati képviselőként tiszteletdíja havi 112.320.- forint volt, bár voltak kisebb-nagyobb érdekeltségei cégekben is.

[note]Brit Virgin-Szigetek

A Karibi térségben lévő szigetek gazdasága az egyik legjobban prosperáló a térségben, az egy főre jutó nemzeti össztermék (GDP) 15 ezer dollár. Fő bevételi forrása a turizmus (kb. 45%), elsősorban amerikai turisták körében népszerű, évente mintegy 350 ezren keresik fel. A legkedveltebb turistacélpontok a fehér homokos partok, sokan hódolnak a szabad tüdős búvárkodásnak és ez a világ egyik legnépszerűbb vitorlázó területe is.

Jelentős bevétel származik az offshore cégek üzemeléséből, 1997-ben kb. 250 ezer volt a szigeteken bejegyezve. A gazdaság szoros kapcsolatban van az Amerikai Virgin-szigetekkel, 1959 óta a hivatalos fizetőeszköz az amerikai dollár.[/note]

A most nyilvánosságra került dokumentumok szerint viszont pár hónap alatt eltűntek az adósságok és először egy 65 milliós megtakarítás, majd 2 hónappal később további 10 milliós gyarapodás jelent meg Kőhegyi bankszámláján. Levelezéséből kiderült az is, hogy 1 millió dollárig floridai üdülőket, szállodákat nézeget, amiket meg is venne.

Nem tudni miért, de Kőhegyi 20 ezer eurót, kb. 5,5 millió forintot utalt el egy off-shore, brit virgin-szigeteki bankszámlára is, és külön kérte, hogy a pénz euróban érkezzen meg.

A Suzukit még 2008-ban egy Volkswagen Touareg luxusterepjáróra cserélte, amit havi csaknem 132 ezer forintos törlesztőért lízingelt.

[note note_color=”#fa4638″]A háttérember

Kohegy_Toth001

Bár évek óta nincs a napi politika látható élvonalában, Kőhegyinek komoly kapcsolatai vannak a párton belül. Pécsett ő, Tóth Bertalan, Fuchs Gábor és a nemrég elítélt Nyőgéri Lajos alkották azt a négyesfogatot, akik – Toller László, majd Tasnádi Péter halálát követően – teljesen átvették a hatalmat a pécsi és a megyei MSZP-szervezeteken belül. És őket hívja a belső pártszleng Csokitolvajoknak is.

Értesüléseink szerint Kőhegyi István ma Tóth Bertalan kampányfőnöke, ő az, aki koordinálja, segíti és szervezi Tóth Bertalan választási kampányát Pécsett. [/note] [box title=”Kőhegyi István reakciója”]”Az, hogy bárki magyarországi bankszámlán megtakarítást tart, amelynek minden forintjával el tud számolni, az nem követ el bűnt. Ellenben aki e-mail fiókot tör fel, nem közszereplőhöz fűződő személyes adatokat és banktitkot hoz nyilvánosságra, hazugságokat terjeszt nagy nyilvánosság előtt és rágalmaz, az bűncselekményt követ el, ezért büntetőfeljelentést teszek” – áll a Kőhegyi által több sajtóorgánumnak – köztük lapunknak is – eljuttatott közleményében.[/box]

 • csaxolok

  NE TÖRÖLD A KOMMENTEMET TE GYÖKKETTŐ! ! MOCSKOS TOLVAJ VAGY korbzoltán.

 • Juharfa
 • TóthBercipalibaba=40rabló

  Berci egy másik cikkben azt állítja nem volt érinett mszp-és képvselő a buszos ügyben.Dehogynem ő lett volna, ha a rendőrség nem tussolja el. Nem volt feltűnő csöppet sem , hogy annak az alezredesnek a fia éppen Tóth Bertalannál lett ügyvédjelölt miután lezárták a buszos ügyben a nyomozást azzal, hogy Tóth úr nem érintett.aztán kideül mégiscsak ,hajrá Hír TV, hajrá hvg.hu nyomozzatok Ti is jobban…aki keresni akar az talál is!!!!!

 • Machiavelli2

  Nem mindegy az honnan van az infó……Nem merte tagadni Kőhegyi…hát szeressétek ennyire, benneteket lopott meg , meg engem is…ha egy forint után már nem fizetett adót és politikai karrier vágyból letagadja panel-elvtársak előtt, hogy milliókat lopott tőlük is!!!!!!!Ítélőszék számolgass ha ez adózás utáni megtakarítás, akkor adózás előtt minimum pár hónap alatt több százmilliós bevétele kellett ,h. legyen..Ez már önmagában kiválthatná a vagyonosodási vizsgálatot a NAV-nál, kérdés mennyi ott még az elvtárs, akinél most kilincsel, h. ne legyen tiszta vizsgálat!!!!! Javaslom a NVI-nk a mobilja vissza és lehallgatását!!!!

 • Macchiavelli

  Drága Ítélőzék!Csak meg ne ítéltess…Mesterházy is hitt simonnak h a dugi pénz azt tiszta…milyen naiv ember…úgyszintén tiszta pénz a =% misi is,de valahogy furcsa, hogy az adózott éves és havi jöveelme valakinek 250E Ft. és ebből saját és családja fenntartása mellett havi milliókat takarít meg.Nálad ez nem matematikai nonszensz…Ne azzal, gyere ,h . másnak is van vaj a füle mögött ítéld csak meg a párt és elvtársadat!!! Hajrá vald be mint Mesterházy, vagy Vadai Ágica, hogy Te bizony ilyen naiv és hiszékeny vagy…reméljük így ível majd felfelé karriered is!

 • ied86

  Tudomásom szerint nem ti vagytok a forrás,hanem a Kuruc.infóról vettétek le.Legyen bennetek annyi tisztesség,hogy kiírjátok,a Kuruc.infóról vettétek a cikket,és tőlük előtte engedélyt kérni ehhez.Szerintem a tisztesség fontos dolog.

 • Egymagyar

  Te jó ég, srácok! Ti komolyan is gondoljátok ezt? Ha valaki másknt gondolkodik, mint ti, az már nácifasisztaantiszemitakirekesztő? Lehetne valami konkrét dolgot is mondani, ha szidni akartok egy hírportált. Pl. hogy nem hiteles, hamis cikkeket hoz le, nincsenek alátámasztva az állításaik, stb. Ezek valóban lehetnek érvek egy hírportál ellen. De ez a primitív butaság, hogy “nácifasiszta….” ez nem érv! Ez egy 2 éves bölcsistől még elmegy, de felnőtt, értelmes emberektől?! Vajon tudjátok, mit jelent az, hogy náci? Vagy az, hogy fasiszta? Mi a nacionalista szó jelentése? Szóval, hajrá, jöhetnek a valós indokok a kuruc.infó ellen. Ha pedig csak lózungokra, sztereotípiákra futja.. Ismeritek a mondást: hallgattál volna……

 • Juharfa

  termeszetesen a komcsi iteloszek nevu okostobiasnak icimeztem az elobbit

 • Juharfa

  te vagy itt a fo megmondoember aki eldonti mi hulyeseg mi nem az?Mindigigazamvanbeenyopistabacsi?

 • Ítélőszék

  A kuruc infó nem forrás! aki onnét akar cikket írni és rá hivatkozik, az nem való a magyar médiába Nagyon kilóg a lóláb Kurucok, akik egyértelmü nácik.. ez lenne a hiteles forrás? Mészáros Lőrinc Felcsuti helytartó számláját is bemutatjátok?

 • K. Pista

  A forrás ott van a cikk elején, pirossal jelezve. Mit kellene még tenni?

 • Ítélőszék

  Aki a banktitkokat kifecsegi, az egy bünöző! Korb Narancs-huszár! Látom a cenzúra jobban megy mint az írás! súgd meg mennyit kaptál azért hogy kifecsegd más számlájának állapotát? mit szólnál hozzá, ha holnap a te számlád kivonata lenne fent az internten?
  A FELCSUTI POLGÁRMESTER Orbán cár helytartójának a milliárdjairól nincs bankszámlád? Pedig az sokkal érdkesebb, hogy egy kis falu polgármestere honnan szerez több milliárdot 2 év alatt?

 • Juharfa

  emlekszem mikor meg ott dekkolt az onkormanyzatis macajaval az armadilloban naphosszat.Naplopo kis zsidotorpe

 • János1988

  Semmi rosszat nem írtam, mélyen tisztelt (polkorrekt) Szerkesztő úr, csupán annyit, hogy a forrást igazán feltüntethette volna a cikkében, mert ez így valóban lopás. De ha Ön ezek után is törli a hozzászólásom, az csakis Önt minősíti. Tisztelettel: János, Veszprém

 • János1988

  Azért a forrást illett volna megjelölni, drága kedves (polkorrekt) Szerkesztő úr!

 • Én

  Ez a dokumentum nem a kuruc.info-n volt?
  A közepén pedig a logo kicsit maszatolva?

 • Krisztián

  Lopkodjatok a kuruc.info cikkeit :-/

 • Laur

  Azért a két kuruc.info logó (erste kép) kitakarása elég rosszul sikerült srácok 😀 legalább a cikk végére odaírnátok a forrást. Legyetek már tisztességesebbek, nem dől össze a Világ, ha valamit átvesztek egy másik hírportálról, a lényeg a hiteles tájékoztatás!

 • Csalófigyelő

  Miért nincs a forrás megnevezve? A kuruc.info-tol loptátok az anyagot. Azért nevezem lopásnak mert szándékosan kitakartátok a logojukat a dokumentumon. A cikk írója ezáltal nem sokban különbözik a cikkben szereplő “gazemberektől”.

 • a LOGO

  HAHA, azért ott a Kuruc.info a jobb felső sarokban, persze cenzúrázva! :))))

  Forrást megjelölni azért illendő lett volna! :)))

 • csaba

  Az Egyenlegközlön, az a homályos rész jobbról fent, nem a Kuruc.infó logója? 😀

 • Menuhin

  Fidesz, Mszp, egykutya. A cionista maffia egy-egy fedőszervezete.

 • Macchiavelli

  Figyeljetek! Mindannyian tudjuk,h. a repülőtérből, házépítésekből, Tóth mutyiból,busz mutyiból, vízmű mutyiból lett a pénzük.Az a baj,h . a NAV ezt tétlenül nézte is nézi.Mindig is mondtam,h. napi 12 órát dolgozva nem lehet ennyit összeszedni tisztességesen – adózás után – képviselői vagy éppen alpolgármesteri ftiszteletlen díjból!!! Itt utalok Tóth Berci Buszos Cukrászdájára (CAPRI) hová szívesen jár a NAV fagyizni. Nincs új a nap alatt…..

 • Sopi an Na

  Van még belőlük bőven. Pl. Bókay a PTE által szponzorált Négy kollégium Kft.-jének panzió építései, balatoni nyaralóvásárlásai a kollégiumok fenntartására adott pénzek ezekre az építkezésekre, ingatlanvásárlásokra, autókra és családi háztartásra költései, amik következménye az összedőlés határára került egyetemi és középiskolai kollégiumok lettek.
  Vagy , Toller László és Juhász István (MSZP) idején Nagy Csaba (FIDESZ) Pénzügyi Bizottság elnökeként betöltött szerepének eredményeként épülő hatalmas teremgarázsos háza.
  Vagy a mostani ciklusban 4 év alatt 100 milliót kereső pécsi képviselők vagyonbevallásából erre utaló hiányzó vagyonosodási adatok.
  Vagy Juhász István és családja, barátnője és új felesége hirtelen jött hatalmas vagyonosodása. Juhász és családja luxusautói, repülői, ingatlanai, külföldi bankszámlái.
  De úgy tűnik, ezek egyelőre, vagy örökre a pécsi mutyik jegelt ügyei maradnak annak érdekében, hogy egy esetleges váltáskor mindkét oldal továbbra is számíthasson a másik segítségére, hallgatására.

 • Palikának

  Látom megfogtad a lényeget. Szerintem a cikkben nem az a fontos, hogy mi a pozíciója Kőhegyinek, hanem az, hogy miből és hogyan szerzett tízmilliókat pár hónap alatt. A Simon és a Zuschlag-ügy alapján ez több, mint érdekes.

 • Palika

  Tudtommal Simon József az MSZP kertvárosi kampányfőnöke, nem Kőhegyi, ennyit erről a cikkről.

 • Uganda

  Szeretettel várjuk, drága Kőhegyi elvtárs. Országunk kiváló klímájú afrikai állam, vendégszerető, okmányirodánkban gyors az ügyintézés. Elnöki palota van.

 • az

  egyik legnyomulosabb, az ügyek/ügyei intézésében a ellentmondást nem tűrő képviselő volt!!!

 • nixon

  HAHAHA!

  Tele a gatyesz, mi, te korrupt tolvaj?!

  Te is lopod az adó100millióinkat!

  Irány börtön – teljes vagyonelkobzás mellett!

  Ha egy üzlet beindul….

  Lassan csak beigazolódik, hogy az elmúlt 24 rablói, mind az adónkat lopták.

 • Szekeres András

  Simon is így kezdte!

 • Nejlonszatyor

  Nem csináltunk semmit négy évig
  Nem lesz gázáremelés
  Nem vesszük be Gyurcsányt
  Nincs Zuschlag-ügy
  Nincs bajai kamuvideó
  Nincs Simon-ügy
  Nincs Kőhegyi-ügy

 • vackor

  Én is szeretnék a semmiből 75 milliót. Mit kell csinálni?

 • Jenifer

  Kedves Kőhegyi István!

  Olvastam a cikk végén a reakcióját, minden tiszteletem az Öné! Nagyon kérem, hogy tegye meg azt a feljelentést mindenképpen, de ne csak az ellen, aki feltörte, hanem a újságíró és az újság ellen is! És ki ne felejtse azt a senkiházi Németh Zsoltot sem, mert ez az egész a befeketítésről szól! Mindenkit jelentsen fel, akinek bármi köze volt ehhez a cikkhez……remélem el fog menni a kedvük a hatásvadászattól!
  Mielőbb le kell leplezni az ilyen szenny embereket!

 • L. Zsuzsa

  Na ezért akarja a FIDESZDSZ betiltani a kurucot . Miniszterelnökünk teljes elszámoltatást ígért …. ja az csak a kampány része volt .

 • Jancsi

  A Kőhegyi a pécsi MSZP-kampány koordinátora, ő fogja össze a szálakat. Az, hogy ki van megnevezve kampányfőnökként, mellékes.

 • kertvárosi

  Kőhegyi már 15 éve éttermet üzemeltetett a Király utcában, amikor politikával még nem is foglalkozott. 70 millió nem kevés pénz, de a mecsekoldali házak többe kerülnek. Ez a cikk megint csak arra jó, hogy irigységet gerjesszen. Majd a NAV kivizsgálja, hogy volt e valami törvénytelenség, de ha a saját számláján volt a pénz bitos eltuf vele számolni.

 • Sándor

  Én is úgy tudom, hogy Simon József szervezi Tóth kampányát kertvárosban, Kőhegyit nem is láttam Kertvárosban az MSZP-s pultoknál, ő már nem aktív.

 • Krisz

  Én az összes hazudozó hókuszpók bankszámláit megvizsgálnám, a kajmán-szigeteki titkos milliárdokra kivetném a hálót!
  narancs, fű, vagy pirosalma-párti legyen!
  A kupolás bolhacirkusz vagonszámra viszi ki a pénzeket…

 • Adjon az Isten

  Miért nem lehet leírni hogy a Kurucról van szó? Hogy ott buktatták le a Kőhegyit? Ügyesebben is retusálhattátok volna a képet, mert látszik a kuruc lógó rajta!!!!

 • Tények

  Tóth Bertalan kampányfőnöke Simon József az MSZP városi elnökségi tagja, nem Kőhegyi István. Jobban utána kéne nézni az információknak.

 • Gumikírner

  Email fiók meghackelését, bankszámla kivonatok közreadását is kellene a Rendőrségnek, Bankfelügyeletnek vizsgálnia. Ennek az azonnali vizsgálatnak a nem elmismásolt eredményét is szeretnénk látni. Azt nem tudják a Jobbikos turultojás keltetők, hogy a kampányfőnök hányszor ejakuált az elmúlt 4 évben? Ugyanis ezt se nehezebb kinyomozni.

 • Okmányiroda

  Vajon melyik afrikai ország útlevelét találják meg nála?

 • Lol

  Ja, tényleg, még leírni se lehet ANNAK A BIZONYOS PORTÁLNAK a nevét, ahonnan ezt átloptátok.

 • Tetsu

  Ránézésre 20 év sóbánya….

 • Zusi

  Én szóltam…