80 hajléktalan lakott jól

ételosztás, remény háza1Az év utolsó napján dr. Őri László és Végh Péter önkormányzati képviselők pécsi hajléktalanokkal közösen főztek pörköltet a Remény Házában.

hirdetés

Az esemény egy éves rendezvénysorozat zárása, melynek keretében minden hónapban egy alkalommal egy-egy önkormányzati képviselő anyagi támogatásával, és személyes közreműködésével látták vendégül a pécsi hajléktalanokat a Remény Házában.

Őri László elmondta, 2013-ban hagyományteremtő szándékkal indították el az akciót, amelynek főszervezője Végh  Péter volt. Őri László hozzátette: jövőre mindenképpen szeretnék folytatni a programot, miután – főleg ünnepekkor – kiemelt figyelmet kell fordítani azokra, akik sokszor önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe.

Cél az is, hogy közösségbe kovácsolják őket, mivel az tapasztalható, hogy saját környezetükből is kiszakadtak, sokszor egymással sem értenek szót- tette hozzá.

Az év utolsó napján 80 ember lakhatott jól a pörköltből.

  • vackor

    Ott a Ferike, a kedvenc kertvárosi hajléktalanom is a képen.

  • Varjú

    Cél az is, hogy közösségbe kovácsolják őket, sokszor egymással sem értenek szót. Okostojás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Egy mondattal elrontasz mindent!

  • Varjú

    kár, hogy továbbra is az utcára löknek sok embert a rehabilitációs ellátással, sokan pedig meg is dolgoztak érte, hogy ne az utcán végezzék, olyanok ítélik el őket, akik csak helyezkedésüknek, nem munkájuknak köszönhetik, hogy van munkahelyük, megélhetésre alkalmas összeget kapnak havonta. Mindenki számára egyértelmű, nem kell hozzá egyetemi végzettség, hogy akinek nem volt kiemelt fizetése, az hosszútávon – ami 8 év is lehet akár – nem tud ÉLNI ebből az összegből. Akik ezt kitalálták, kívánom, hogy az elkövetkező években az élet jutalmazza hasonló segítséggel, hogy tudják meg milyen kárt okoznak.